ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Jan Zatorsky, MAFRA

Mladík spadl z Karlova mostu do Vltavy, policisté to řeší jako přestupek

  • 6
Dopoledne zaměstnal všechny složky integrovaného záchranného systému mladý muž na Karlově mostě. Nejprve se procházel po jeho zábradlí a poté spadl do řeky. Muž se nezranil, policisté jeho jednání prošetřují jako přestupek.

„Městská policie přijala po desáté hodině dopoledne oznámení, že po zábradlí Karlova mostu chodil muž, který spadl do řeky, ale netopí se,“ uvedla pro iDNES.cz mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová.

Než přijeli strážníci, muž si ještě v řece stihl zaplavat. Pomoc mu mezitím nabídla osádka okolo plující lodi, která ho dovezla na břeh.

Není však jasné, zda cizinec po památce nešplhal záměrně. Na Twitteru se totiž objevilo video, kde na jednom z pilířů Karlova mostu posiluje.

U události byli přítomni také hasiči. „Ke Karlovu mostu vyjela naše jednotka z centrální stanice. Muž byl vytažen, nezasahovali jsme,“ napsali pražští hasiči na Twitteru.

Muže si nejprve převzali záchranáři. Zraněný však nebyl, pouze kulhal. „Poté byl hlídkou strážníků převezen na cizineckou policii ke zjištění totožnosti,“ uvedla Seifertová.

Třiadvacetiletého cizince si zde policisté nechali k dalšímu opatření. Muž byl obviněn ze dvou přestupků podle zákona o vnitrozemské plavbě, jelikož se koupal tam, kde nesměl a také ohrožoval bezpečnost a plynulost plavby.