Kamery zachytily svědka, po kterém teď policie pátrá. (24. 8. 2018)

Kamery zachytily svědka, po kterém teď policie pátrá. (24. 8. 2018) | foto: Policie České republiky

Násilník sexuálně obtěžoval dívky na strahovské koleji, policie hledá svědka

  • 23
Policie pátrá od pátečního dopoledne po neznámém muži, který sexuálně obtěžoval dívky ubytované na vysokoškolské koleji na Strahově. Napadeným dívkám se naštěstí podařilo útočníkovi vymanit a utéct.

„Kriminalistům se podařilo zajistit záznamy z městského kamerového systému, které v inkriminovanou dobu zachycují svědka důležitého pro další vyšetřování,“ sdělila mluvčí pražské policie Andrea Zoulová. 

Tento muž se podle všeho pohyboval krátce po půl deváté ráno v ulici Vaníčkova. V prostoru autobusové zastávky MHD Koleje Strahov počkal na příjezd linky 143, kdy následně tímto spojem odjel ve směru do centra.

Hledaný muž je ve věku třiceti let, vysoký 183 centimetrů a má štíhlou sportovní postavu. Oblečen byl do černých teplákových kalhot s bílým pruhem po stranách a trika s krátkým rukávem s bílo-modrými pruhy či kostkami. 

Na pravé ruce v oblasti lokte měl nalepenou bílou či světlou náplast a během chůze výrazně napadal na pravou nohu. Budil dojem osoby, která je pod vlivem návykových látek nebo je nemocná. 

„Vyšetřovatelé s ohledem na závažnost případu uvítají jakékoli informace k pohybu nebo identifikaci tohoto důležitého svědka, jehož podobu bezpečnostní kamery zachytily,“ uvedla Zoulová.

Tyto poznatky mohou občané neprodleně předat operátorům tísňové linky Policie ČR 158.