Recidivista vjel v kradeném autě do zóny hlídané stovkami policistů

  • 19
Přímo „do náruče“ policistů vjel minulý týden řidič s kradeným autem v Praze. Podezřelé vozidlo hlídky spatřily u fotbalového stadionu Slavie, kde probíhala kvůli rizikovému zápasu rozsáhlá policejní akce. Překvapený recidivista se policistům ještě snažil ujet, to se mu však nepodařilo a skončil v poutech.

Fotbalisté pražské Slavie se minulý týden ve čtvrtek utkali s týmem Raków Čenstochová. Na oblast kolem stadionu v pražských Vršovicích proto dohlížely stovky policistů.

Právě do míst nedaleko stadionu Slavie zamířil jednačtyřicetiletý muž v kradené Škodě Octavia. Hlídkující policisté si podezřelého vozu okamžitě všimli.

„Rozhodli se ho proto zastavit a zkontrolovat, nicméně řidič jim začal ujíždět,“ popsal policejní mluvčí Jan Daněk.

Po krátkém pronásledování podezřelý odbočil s autem do slepé uličky a tím jeho cesta skončila. „Muž se z auta ještě pokusil utéci, ale hlídka ho za použití donucovacích prostředků zadržela,“ uvedl Daněk.

Policisté zjistili, že kradené auto řídil recidivista, který má v rejstříku trestů už 15 záznamů. Vůz navíc řídil bez řidičského průkazu a zdrogovaný. Omamné látky našli policisté i v autě, kde zároveň objevili nářadí pro vloupání a rozstříhané registrační značky.

„Všechny tyto záležitosti budou nyní policisté prověřovat,“ komentoval mluvčí. Kradené vozidlo už je zpět u jeho majitele.