ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: AP

Výluka mezi Mšenem a Skalskem potrvá déle, je třeba zpevnit svah

  • 3
Provoz vlaků na trati mezi Mšenem na Mělnicku a Skalskem na Mladoboleslavsku po měsíci opět stojí. Silné přívalové deště ve čtvrtek odpoledne poškodily trať v opravovaném místě u zastávky Trnová. Provoz bude obnoven až na přelomu září a října.

Podle webu Českých drah byl provoz zastaven ve čtvrtek večer kvůli sesutému svahu nedaleko zastávky Trnová, který poškodil silná déšť.

Předběžný předpoklad uvedení tratě do provozu České dráhy uváděly na 4. září, nakonec se ale podstatně prodlouží.

Bude nutné zpevnit svah a kompletně opravit trať, uvedl dnes mluvčí Správy železnic (SŽ) Dušan Gavenda.

„Pro obnovení provozu na trati bude kromě sanace obou svahů nutné provést také celkovou opravu poškozeného propustku,“ uvedl Gavenda. Rychlost opravy bude záviset na dodávkách potřebného stavebního materiálu.

Vlaky mezi Mšenem a Skalskem nejezdily týden také v červenci, po noční bouřce byl svah u železniční trati podmáčený. Podle Gavendy se úsek opravoval a jezdilo se v něm sníženou rychlostí.

„Dnes (ve čtvrtek) odpoledne místo zasáhly silné přívalové deště a došlo k poškození v opravovaném místě. Teď není možný provoz ani sníženou rychlostí a doprava je zastavená,“ řekl ve čtvrtek večer Gavenda. Podle webu Českých drah provoz stojí od 19:45.

,