Diskuze

Na hřbitov jako do parku, Praha chce pohřebiště více otevřít lidem

Pražské hřbitovy by se měly více otevřít lidem a plnit kromě pohřbívání i funkci klidného veřejného prostoru. Napomoci tomu má manuál, který připravuje městský Institut plánování a rozvoje. Výzvami jsou například péče o zeleň a cesty, podoba náhrobků nebo prostupnost areálů. V plánu je také zřízení zvláštního pohřebiště pro muslimy a buddhisty.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

Zrovna na Olšanech mám pochovanou dceru a je to pro mne opravdu místo rozjímání a smutku, který asi většina z nás potřebuje prožít v klidu. Osobně mne uráží a vadí když tam potkávám běhat pána v trenkách mezi hroby a jezdit malé děti na kole. Kultura národa se posuzuje i podle toho jak se chová ke svým zemřelým. Bohužel Praha a asi nejen ona volné zelené prostranství zastaví a pak chce dělat parky z hřbitovů. Je mi z toho hodně smutno.;-(

0 0
možnosti
JB

Nenapadlo by mě, že si někdo chodí na hřbitov zaběhat. Za chvíli můžou přes náhrobky skákat skejťáci nebo se tam vyřádit jezdci na BMX kolech, taky by se tam výborně hrál paintball, no a elektrokola a podobný odpad už je jen třešnička na dortu.

2 0
možnosti
TZ

Fajn nápad. Když bude pěkný slunný den, půjde na rozpálených žulových náhrobcích i grilovat.

0 0
možnosti
OV

Varuju! Máme to v Liberci. Jmenuje se to Zahrada vzpomínek. Bezdomovci, feťáci, střepy od lahví s alkoholem, prostě bordel. Nerad tudy chodím ve dne, natož večer. Pokud by někdo nevěřil, mám fotodokumentaci.

5 0
možnosti
JS

Dělat z pohřebiště park může akorát nějaký troll. Ať se raději starají o stávající parkovou zeleň.

4 0
možnosti
JN

to nějak nestíhají, letos ještě neposekali mezi silnicí a chodníkem, takže před asi 3 roky nově vysazený pás keřů je zarostlý vysokou travou a ani na údržbu těch keřů nedošlo, tzv. motýlí keře by to potřebovaly...uschnuté stromy u silnice po dvou třech letech výsadby taky standard

0 0
možnosti
TZ

Otevřít veřejnosti? Proboha proč?

4 0
možnosti
JS

Defakto i dnes jsou pohřebiště veřejnosti otevřena, ale jsou tam jiná pravidla chování a ta by se rozhodně neměla měnit, protože to potom už nebude pietním místem. Proto považuji nápad udělat z pohřebiště park za hodně ztřeštěný a musí se dotknout většiny Pražanů, kteří zde mají pochované své blízké. Nikdo nestojí o to, aby mezi hroby skotačily děti, na hroby močili pejskové či si na hrobech dělal někdo hapening. Jak tomu potom bude moci správa hřbitovů zabránit? Nebo na každém hřbitově udělají služebnu MP?

2 0
možnosti
JF

J95i10ř76í 67F51o63g48e20l

30. 6. 2021 18:21

Pieta půjde jednoznčně do háje, až se tam nakýblují do klidných koutů narkomani a spol.

A extra muslimské pohřebiště? Holt pirátská politika.Rv

6 0
možnosti
JH

Jako že tam teď nemůžou, jo. A co je špatného na muslimském pohřebišti? Nemáte už z muslimů tik?

0 3
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
5 0
možnosti
JN

o muslimské pohřebiště v ďáblicích zájem nemáme

8 1
možnosti
AK

Panu Červenému z radnice nedošlo, že když tam uloží muslima, tak asi logicky všichni pozůstalí křesťané začnou vykopávat své předky.

1 0
možnosti
PB

Hřib ven.

Ten člověk je zcela nekompetentní řídit Prahu.

9 2
možnosti
JH

Copak vám provedl? Vy jste nikdy nešel na procházku na hřbitov?

0 4
možnosti