Smrt ženy na Žižkově vyšetřuje oddělení vražd, zadrženého zatím neobvinili

  • 1
Kriminalisté pokračují ve vyšetřování čtvrtečního násilného činu, který se stal v bytě v Táboritské ulici v Praze 3. Útočník tam jednu ženu usmrtil a druhou vážně zranil. Případ si převzalo první oddělení, které vyšetřuje vraždy. Policie pachatele zadržela krátce po činu, zatím ale nikoho neobvinila. Konflikt se odehrál v domě, kde jsou i sociální byty. Podle CNN Prima News útoku přihlížely malé děti.

„Vyšetřování včerejší vraždy na Žižkově pokračuje. Další informace však zatím policie nemůže sdělit,“ řekl dnes redakci iDNES.cz policejní mluvčí Richard Hrdina.

Případ si již ve čtvrtek převzalo první oddělení policie, které zjišťuje další okolnosti a motiv činu.

Podle CNN Prima News se incident odehrál v sedmém patře domu, jehož některé byty jsou určeny pro sociálně slabší občany. Přibližně třicetiletý muž usmrtil svoji zhruba stejně starou partnerku a těžce zranil její přibližně dvaadvacetiletou kamarádku. To vše se mělo odehrát v přítomnosti malých dětí, kvůli nimž byl na místo povoláni zástupci odboru sociální péče.

Muž na Žižkově usmrtil příbuznou, další ženu zranil. Policie ho zadržela

„Jednu z žen se přes veškerou snahu nepodařilo zachránit a na místě zemřela, druhá žena byla uvedena do umělého spánku a v kritickém stavu převezena do nemocnice,“ upřesnila mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová.

Muže podezřelého z útoku kriminalisté dopadli brzy po činu na Novém Městě. „Pachatel byl zadržen v ulici Ke Karlovu a nikomu nehrozí žádné další nebezpečí,“ uvedla policie na Twitteru. Muž při zatýkání nebyl ozbrojený a nekladl odpor, doplnila CNN Prima News.