Na benzince dokola umýval auto, podezřelého řidiče honilo devět hlídek policie

  • 153
Podezřelý řidič, který dnes opakovaně umýval stejné auto na čerpací stanici v Říčanech u Prahy, upoutal pozornost obsluhy benzinky. Když vůz chtěli zastavit přivolaní policisté, šofér začal ujíždět. Do honičky se zapojilo devět hlídek a situaci monitoroval i vrtulník. Policisté muže dopadli až v Mnichovicích, kde auto v hustém provozu zablokovali dvěma služebními vozy.

Na podivné chování řidiče upozornila policii obsluha benzinky v Říčanech. „Ta nás informovala o osobě, která na čerpací stanici v ten den přijela několikrát a pokaždé si umyla auto. Pracovníkům benzinky to bylo podezřelé. Obrátili se proto na linku 158,“ uvedla pro iDNES.cz policejní mluvčí Barbora Schneeweissová.

Na benzinku proto vyjela hlídka policistů. Zmiňované vozidlo už tam sice nebylo, ale hlídka ho zanedlouho vypátrala v Uhříněvsi a snažila se řidiče zastavit. Muž však na výzvy nereagoval a začal ujíždět.

„Zrovna si dělám řidičák.“ Žena se řítila Prahou 180 km/h, ignorovala i výstřel

Do honičky se postupně zapojily další policejní hlídky. „Mezi nimi i hlídky z krajského ředitelství Praha, pak také jedna hlídka městské policie, dvě hlídky z Prahy venkov-jih a dvě hlídky z Prahy venkov-východ, “ doplnila policejní mluvčí, podle níž se pronásledování účastnilo celkem devět hlídek. Situaci navíc ze vzduchu mapoval vrtulník.

„K zastavení řidiče nakonec nebylo potřeba varovných výstřelů,“ dodala Schneeweissová.

Řidiče totiž zastavil hustý provoz v Mnichovicích, kde se zrovna začaly tvořit kolony. Policie využila situace a dvěma služebními vozy pronásledované auto zablokovala. Při tomto manévru došlo k menším poškozením zúčastněných vozidel.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

„Muž byl na místě zadržen,“ řekla Schneeweissová. Podle ní nezpůsobila honička žádný střet s dalšími účastníky silničního provozu.

Případ se nadále vyšetřuje. Policie zatím nesdělila, proč muž ujížděl ani proč opakovaně umýval auto na benzince. Zatím není jasné ani to, zda byl řidič pod vlivem alkoholu nebo drog. „Bližší informace budeme mít k dispozici ve středu. Co se týká posouzení případu, prozatím připadá v úvahu obecné ohrožení,“ dodala Schneeweissová.