V Praze v noci dvakrát hořelo, plameny zasáhly panelák a ubytovnu

  • 12
K dvěma požárům museli po půlnoci vyjet pražští hasiči. Jeden se rozhořel v Mečíkové ulici na pražském Zahradním Městě, kde plameny zasáhly byt ve 12. patře panelového domu. Dále hořelo v druhém podlaží ubytovny určené k demolici v ulici Černokostelecká v Praze 10. Dohromady hasiči evakuovali 73 lidí.

Požár v Mečíkové ulici vypukl krátce před jednou hodinou ranní, plameny zasáhly celou bytovou jednotku.

„Hasiči použili jeden vodní proud vnitřkem budovy a zasahovali v dýchací technice. Požár se podařilo dostat pod kontrolu za několik minut, plameny ale byt zcela zničily,“ popsal mluvčí pražských hasičů Martin Kavka. Zasahovalo pět profesionálních a jedna dobrovolná jednotka hasičů.

Sedmdesátiletého majitele bytu museli záchranáři resuscitovat, poté ho převezli do nemocnice. „Nikdo další zraněný nebyl,“ uvedli záchranáři na Twitteru.

Podle Kavky hasiči evakuovali z domu 43 lidí. Požár se jim podařilo definitivně zlikvidovat v půl třetí. Škoda byla odhadnuta na několik milionů korun.

V ubytovně hořelo z nedbalosti

Čtyři profesionální a tři dobrovolné jednotky přitom již zasahovaly krátce po půlnoci v ulici Černokostelecká v Praze 10. Hořelo v druhém nadzemním podlaží devastované ubytovny určené k demolici.

Jednotky hasičů zasahovaly krátce po půlnoci v ulici Černokostelecká v Praze 10 u požáru ubytovny určené k demolici. (5. dubna 2023)

„Hasiči z objektu evakuovali třicet osob a na likvidaci požáru nasadili čtyři vodní proudy s využitím výškové techniky. Použili i zařízení COBRA pro hašení mezistropí a střechy objektu,“ uvedl mluvčí Kavka.

Příčinou požáru byla nedbalost, s ohledem na demoliční objekt ale nevznikla žádná škoda.

,