Diskuze

Bylo to nedorozumění, tvrdí hospoda, kde neobsloužili Židy. Hrozí jí výpověď z nájmu

Na incident s rasistickým podtónem, který se minulý týden odehrál v pivnici U Hrocha na Malé Straně, již reagovala městská část Praha 1. Ze situace chce vyvodit důsledky, v krajním případě může podniku vypovědět nájemní smlouvu. Podle majitele výčepu nešlo o rasismus, ale o nedorozumění.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LM

Tam je jeste trosku zakulisi. Jeste snad v 90. letech kdy to patrilo soukromemu majiteli, tak snad v ramci jeho zaveti, ma soucasny provozovatel hospody smlouvu snad na 50 let za fixni najem v radu jednotek tisic korun. Proto tam muzou mit pivo (Plzen) za nejnizsi cenu v ramci lokality a i cele Prahy. (Krome snad Glaubicu).

Duvod pro takovou smlouvu snad byl ten, ze puvodni majitel chtel aby tam zustala klasicka hospoda pro mistni stamgasty za normalni ceny.

Proto jsem presvedceny, ze P1 (ktera to dostala do rukou po tom puvodnim majiteli) z toho bude chtit udelat "monstrproces", aby mela jakykoli argument pro vypoved z najmu a zacla na tom rejzovat.

Co se tyka chovani, tak se obsluha umi chovat slusne, ale jen kdyz vam nejsou cizi vyrazy jako "Dobry den, prosim, dekuji". Taky se k vam nebude chovat slusne, kdyz vam jednou (ci vicekrat) rekne, ze tady proste bejt nemate a vy tam furt jste.

Ano a stejne tak jsou lidi - zakaznici a jsou to i ti stamgasti z Hrocha (coz podotykam ja nejsem stamgast od Hrocha), kterym taky vadi kdyz do lokalu prijde nejakej floutek co nerekne ani buuu a prikaze si pivo s tonem, ze ma na nej neodepiratelnej narok a hostinsky ma povinost ho v poklonu obslouzit.

Takze jsem presvedceny, ze Valcav je z ty hospody vyrazil bez ohledu na jejich viru, prislusnost, vyznani, pohlavi, a zivocisny druh. Ale na zaklade jejich chovani. Kdy jsem dosel k nazoru, ze po nekolikate (jeste pred zahajenim toho nataceni) jim rikal at jdou pryc. Ze dvoum z nich, co prisli prvni, nalil ale pro zbytek neni misto a ze je tedy neobslouzi.

1 0
možnosti
JS

tuto, dříve tak přátelskou hospodu ovládli lidovečtí poslanci a od té doby to tam jde tak nějak lidovecky - zlatý Tomáš, ten by je vykopal

0 0
možnosti
MP

Aha, takže ve finále mnoho povyku pro nic

1 0
možnosti
JS

jste nepražák, o této "hospodě" nevíte nic, jakožto o dalších pražských nehmotných reáliích, Vy vlastně ani nevíte, že nevíte

0 0
možnosti

To je zase nafouknutá kravina...

1 1
možnosti
MW

Odkdy jsou židé rasa? Nevzdělaný redaktor, naše budoucnost. Co když jen domyslel situaci, že až půjdou propalestinští demonstranti domů, staví se někteří z nich na jedno a narazí tam ne sebe zrovna tyhle dvě skupinky? Majitel by mu měl být vděčný. Klidně mohl mít teď vypálený barák.

0 2
možnosti
LM

Přitom realita je tak jednoduchá.

Malá hospoda plná štamgastů, kde o cizí nijak zvlášť nestojí.

A když přišel tenhle, prostě mu bylo řečeno sorry, je plno.

Načež frajer začal řešit svou jarmulku, jal se ho natáčet a zkoušet na pinkla svá práva a dělat z něj antisemitu jako jsou ti, co demonstrují venku.

Zatímco vrchní je pouze tak trochu hovádko, co je má u zádele komplet a tak ho poslal do háje zeleného.

A máme v Práglu kauzu jako Brno...

6 4
možnosti
Foto

Co má ten vrchní, komplet?

1 0
možnosti
DR

Jak pravil "klasik", otevřel si hospodu, ale chodili mu tak lidi.

4 1
možnosti
JJ

Stejně se vyjádřila i Pražská židovská obec s tím, že na tom nedorozumění má podíl i "náš člověk".

Ta hospoda je koncipována jako útočiště pro štamgasty, kteří přišli o místo v jiných pražských hospodách kvůli přílivu turistů a turistům na stojáka tedy nenalévá (není nafukovací a obsluha by jinak neměla kudy roznášet pivo).

Čet jsem komentář jednoho bývalého štamgasta, že výčepní není žádný antisemita, ale jenom deb*l.

6 0
možnosti
ED

Řekl doslova že Izraelská nebo Pakestinska demonstrace "to je to samý", takže antisemita těžko, možná tak xenofob a asi ano to ne.

1 0
možnosti
PD

Takže se nic hrozného nestalo. Hospodský je trochu hulvát, jak komentovali místní , kteří tam chodí. Akorát teď, v zjitřené době se na toho udělala aféra.

4 0
možnosti
KP

Jak to tady čtu, to nikoho nenapadlo, že to video nezačíná od začátku toho pseudokonfliktu? Prostě když někomu to párkrát řeknu slušně a dal si mele svou tak ho pošlu také do míst kam slunce nesvítí a rozhodně bych nebyl tak milý.

7 0
možnosti