Zátarasy u podchodu v městské části Praha-Újezd

Zátarasy u podchodu v městské části Praha-Újezd | foto: MČ Praha-Újezd

V Újezdu zatarasili podchod kládami, lidé prý nerespektují zákaz vstupu

  • 35
Městská část Praha-Újezd před několika dny zatarasila podchod mezi Kateřinkami a Šeberovem desítkami klád. Vedení Újezdu se tak rozhodlo, protože lidé nerespektovali nařízení, které zakazovalo vstup i vjezd do podchodu. Místní si na jednání stěžují, podle nich městská část nenavrhla ani objízdnou trasu pro cyklistickou stezku, na místě navíc ani neprobíhají stavební práce.

Na situaci upozornil server ZDopravy.cz. „Na základě předchozích oznámení o uzavření podchodu upozorňujeme, že mezi podchodem pod valem a pod dálnicí je umístěna pevná překážka a průchod je zakázán,“ stojí na Facebooku městské části.

Příspěvek vyvolal vášnivou diskuzi místních obyvatel. Těm se nelíbí zejména délka uzavírky a upozorňují i na to, že se na stavbě nic neděje. 

Městská část se hájí, že na místě byla původně jiná zábrana, tu však lidé zničili. „Bohužel když není napevno přišroubovaná, přibetonovaná apod. nebrání bezohledným chodcům a cyklistům hodit zábranu na stranu do trávy a v klidu projít,“ napsala městská část na Facebook s tím, že na místě bude brzy umístěna nová, pevná zábrana. Nikdo však zřejmě nečekal, že onou zábranou budou dřevěné klády.

Podchod je uzavřen z důvodu stavby protihlukové stěny na valu od 7. června, otevřít se má opět 31. srpna. 

Na webových stránkách úřadu MČ Praha-Újezd stojí, že zaměstnanci městské části budou apelovat na zkrácení lhůty této uzavírky. „Doufáme, že pozitiva z hotového díla převáží ústrky, které budeme muset vydržet během výstavby,“ stojí na webu.