Požár obchodního domu v Benešově uhasili, škoda dosáhla 50 milionů korun

  • 2
Požár obchodního domu Hvězda v centru Benešova je pod kontrolou, který vypukl v pondělí odpoledne, je pod kontrolou. Škoda předběžně dosáhla 50 milionů korun. Poplachový stupeň velitel v úterý odpoledne snížil na první ze čtyř možných. V budově už nehoří, hasiči ji zkoumají termokamerou.

Podle mluvčí středočeských hasičů Dagmar Zemanová byl stupeň požáru v úterý kolem 14. hodiny snížen na první. Krátce poté byla hasiči vyhlášena likvidace. Na místě je stále z bezpečnostních důvodů přítomná i policie.

Hořet začalo v pondělí po 16. hodině v obchodě s oblečením nad prodejnou Billa. Hasiči vyhlásili nejvyšší, tedy čtvrtý stupeň poplachu.

Záchranáři ošetřili pět lidí, mezi nimi tři hasiče, kteří se nadýchali kouře. Jejich stav ale nevyžadoval převoz do nemocnice. „Teď se provádí průzkum termokamerou a dohašování ohnisek požáru,“ uvedla Zemanová.

Na místě pracuje také vyšetřovatel, který zjišťuje příčinu vzniku požáru.

Zásah trval celou noc. Na místo byla povolána i chemická laboratoř, která ale nenaměřila škodlivé zplodiny. K likvidaci požáru využívali hasiči výškovou techniku, celá budova byla zakouřená.

,