ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: HZS Praha

V Čestlicích u Prahy hořela restaurace McDonald’s, škoda je 10 milionů

  • 34
V Čestlicích u Prahy hořela v noci na neděli restaurace McDonald’s, podle předběžného odhadu je škoda deset milionů korun. Příčinou vzniku požáru je podle vyšetřovatele technická závada, řekl mluvčí středočeských hasičů Jaroslav Gabriel.

Hasiči na místo vyjížděli kolem půlnoci. „Původně to bylo hlášené jako požár elektroinstalace v okolí pojistkové skříně,“ uvedl Gabriel. Oheň se rozšířil až na střešní konstrukci.

Na místě zasahovalo několik jednotek hasičů z Prahy i Středočeského kraje včetně výškové techniky.

„Požár vznikl na hlavním elektrickém rozvaděči v zázemí restaurace. Naštěstí nikdo nebyl zraněn, havárie proběhla v době, kdy restaurace byla již uzavřena. Zásah hasičů trval do ranních hodin, bezpečnost místa je již zajištěna. Oprava bude trvat v řádu týdnů až měsíců, výše škody se teprve sčítají, ale může jít do několik milionů korun. Nejvíce byl poškozen vnitřek restaurace, tudíž vlastní provozovna,“ řekla Jitka Pajurková, ředitelka komunikace a PR pro McDonald’s ČR a SR.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,
Témata: Čestlice, McDonald's