Hořela střecha rozestavěného Obchodního centra Letná, omezilo to dopravu

  • 7
V Praze hořela střecha rozestavěného Obchodního centra Letná. Na místě zasahovaly čtyři jednotky pražských hasičů, požár během krátké doby uhasily. Hořela izolace v okolí vzduchotechniky na ploše 10x20 metrů. Zásah blokoval provoz v ulici Veletržní.

Na místě zasahovala i policie a záchranná služba. Požár nahlásili kolemjdoucí, kteří si všimli černého kouře vycházejícího ze střechy, kolem 12:30. Příčinu zjišťuje hasičský vyšetřovatel. Škody se odhadují asi na dva miliony. 

Hasiči museli využít výškové techniky, aby se k požáru dostali.

„Dohašujeme zbytky izolace a provádíme kontrolu termokamerou,“ uvedli hasiči. Čtyři lidi předali do péče záchranné služby, podle policistů se nadýchali kouře.

Z místa bylo evakuováno několik desítek osob. „Přijela tam spousta policajtů. Nejdřív jsme si mysleli, že probíhá nějaká razie,“ popsali dělníci, kteří se v době zásahu nacházeli v budově. Že na střeše hoří, zjistili až později.

Ulice Veletržní byla kvůli zásahu uzavřena v obou směrech v úseku mezi ulicí Dukelských hrdinů a Kamenickou. Provoz byl obnoven krátce před druhou hodinou.