Policista v civilu zadržel zloděje motorky, pomohla mu jeho cvičená fenka

  • 6
Při venčení psa zadržel policista v civilu dva muže podezřelé z krádeže motorky Harley Davidson. Všiml si jich, když stroj tlačili parkem v Praze 4. Při akci policistovi asistovala jeho vycvičená fenka.

Událost se stala v pátek 29. května v parku v Praze 4, kde policista v civilu venčil svého psa.

„Přitom si všiml dvou mužů, kteří parkem tlačili oranžový vyleštěný motocykl značky Harley Davidson. Vzhledem k jeho předchozím zkušenostem si byl téměř jistý, že mužům motorka nepatří,“ sdělila mluvčí policie Hana Křížová.

Policista zavolal kolegům na linku 158 a začal muže sledovat. Když motorku zastavili a začali se rozcházet, prokázal se jim průkazem a vyzval je, aby zůstali na místě.

Jeden z podezřelých se pokusil odejít, ale rozmyslel si to poté, co ho policista znovu důrazně vyzval, aby zůstal. Na tento povel totiž zareagovala jeho cvičená fenka, která podezřelého dostatečně zastrašila. Oba muži se pak ke krádeži přiznali.

Hlídka pak u obou výtečníků našla speciální kovový ostrý předmět upravený na vylamování spínacích zámků.

Policisté podezřelé znají z minulosti kvůli jejich předchozí trestné činnosti. „Mají v trestním rejstříku záznamy za majetkovou trestnou činnost, přechovávání omamných a psychotropních látek a jedů a také trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání,“ dodala Křížová. Nyní mužům hrozí až pět let vězení.