VIDEO: Žena začala rodit v autě. Do porodnice dojela za doprovodu policie

  • 26
Rychlou akci zvládli pražští policisté. Na tísňovou linku zavolal muž, že veze těhotnou ženu do porodnice. Ta však začala rodit již v autě. Policisté proto muže dojeli, zapnuli maják a poskytli mu eskortu rušnými ulicemi centra Prahy až do porodnice v Podolí. Žena v pořádku odrodila.

„Vezu ženu do nemocnice v Podolí. Říká, že už to nevydrží, jsme v ulici Vršovická,“ volal muž ve čtvrtek pár minut před 17 hodinou policistům. Policisté rychle zareagovali. Jedna z hlídek poblíž zrovna předávala na místním oddělení podezřelého z krádeže. Policistům se podařilo auto, ve kterém žena rodila, v pražských Nuslích dojet.

„Pojedete za námi,“ koriguje na videu policista řidiče auta a zapíná maják. Auta a tramvaje v ulicích začaly uhýbat policejnímu autu, v závěsu za ním jel řidič s těhotnou ženou.

Na červenou i do protisměru, strážníci ucpaným Brnem „protáhli“ auto s rodičkou

Vozy musely projet rušnou křižovatkou u Železničního mostu, kde se přes červenou barvu na semaforu protáhly mezi dvěma tramvajemi. Pokračovaly pak po nábřeží v pruhu pro tramvaje a objížděly zastavující auta.

Převoz proběhl bez problémů. Jeden z policistů ženu doprovodil až do budovy Ústavu pro péči o matku a dítě v pražském Podolí, kde se o ni postarali lékaři. Dítě přišlo na svět hodinu po převozu. Otec poté ještě zavolal na linku 158, aby policistům znovu poděkoval.