Na červenou i do protisměru, strážníci ucpaným Brnem „protáhli“ auto s rodičkou

  • 17
Brněnští strážníci pomohli na svět v druhé půlce října doprovodit nový život. Když jim před půl osmou ráno zavolal řidič, jehož partnerce začaly v době ranní špičky kontrakce, pustili se do akce, aby auto bezpečně doprovodili do porodnice.

„Hustý provoz neodkladnou cestu výrazně zpomalil už v Křenové ulici. Zatímco muž na lince 156 svízelnou situaci popisoval, strážník na operačním středisku domlouval rychlý příjezd nejbližší autohlídky,“ popisuje případ mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

Naléhavost hovoru podle něj dokládalo i pravidelné hlasité dýchání a ženské vzdechy, které operátor slyšel ve sluchátkách. Od volajícího si vyžádal údaje o autě a pobídl ho, aby zastavil na nejbližším vhodném místě.

„Hlídka městské policie už za chvíli mladý pár kontaktovala na rohu s Kolištěm a rozsvícená modrá světla i výstražné sirény zajistily oběma vozidlům přednostní průjezd městem,“ pokračuje Ghanem.

Kvůli ucpaným silnicím museli vícekrát přejet do protisměru a opatrně projet na červenou. „Díky tomu však už za několik minut dorazili k porodnici na Obilním trhu, kde strážníci navedli nastávajícího tatínka k nejvhodnějšímu místu pro odstavení vozu a svěřili ženu do péče zdravotníků,“ dodává Ghanem k netradičnímu zásahu, o kterém městská policie informovala až nyní.