Ženy uvěřily podvodnici, že potřebuje peníze na cestu. Vylákala z nich 270 tisíc

  • 6
Pražští policisté zadrželi mladou ženu, která na nádraží opakovaně získávala peníze od jiných pod záminkou, že se potřebuje dostat na Slovensko. Nahrávala přitom videa, na kterých čestně slibovala, že peníze brzy vrátí. Celkem se tak podvodnici podařilo získat téměř 270 tisíc. Policie nyní hledá další poškozené.

Žena se během několika měsíců opakovaně pohybovala po hlavním nádraží, kde oslovovala zejména mladé ženy do 21 let.

„Tímto způsobem dokázala z celkem patnácti žen vylákat bezmála dvě stě šedesát sedm tisíc korun. Peníze dostala na ruku výběrem z bankomatu nebo je ženy nevědomky posílaly na účty příbuzných obviněné. To proto, aby o ně ze svého účtu nepřišla, neboť v současné době čelí několika exekucím,“ popisuje případ mluvčí pražské policie Jan Rybanský s tím, že kriminalisté navíc zaznamenali případ, kdy jedna poškozená poslala obviněné 117 tisíc korun.

Nekalou praktiku žena využívala nejen na hlavním nádraží v Praze, ale také v Olomouci. Trestní řízení je proti ženě momentálně vedené v Ústí nad Labem, kde z poškozené vylákala hotovost ve výši tří milionů a sedmi set tisíc korun. V minulosti byla zadržená také prověřována kvůli krádežím v obchodech.

„Touto cestou se kriminalisté obracejí na další poškozené, kteří v dobré víře chtěli ženě pomoc, peníze půjčili, ale zpět už nedostali, aby kontaktovali linku 158 nebo navštívili jakoukoli pražskou služebnu,“ doplňuje mluvčí.

Obviněná žena je v současnosti ve výkonu trestu za jinou majetkovou trestnou činnost. Při prokázání viny a odsouzení ji hrozí další, až pětiletý trest odnětí svobody.