Dvojice před obchoďákem pobodala muže, jejímu zatčení pomohla náhoda

  • 43
Pražští policisté zadrželi celostátně hledanou dvojici, která minulé pondělí pobodala muže před obchodním centrem ve Vršovicích. Fyzickému napadení předcházela hádka kvůli mobilnímu telefonu. Podezřelá žena z dvojice pak poškozenému, který skončil v nemocnici, vyhrožovala zabitím. Mezitím ho už však její přítel pobodal nožem.

Konflikt se stal v pondělí 30. května brzy ráno. Před obchodním centrem v Praze 10 se pohádala žena s později napadeným mužem kvůli mobilnímu telefonu. „Poté se k hádce přidal přítel podezřelé, který muže několikrát bodl nožem,“ uvedla policejní mluvčí Violeta Siřišťová. Po napadení žena poškozeného ještě držela, a když se mu podařilo z jejího sevření vyvlíknout, řvala na něj, že ho zabije.

Těžce zraněný muž před dvojicí utekl do vedlejší ulice, kde zkolaboval. Kolemjdoucí mu naštěstí zavolal zdravotní záchrannou službu, která jej převezla do nemocnice. „Případem se ihned začali zabývat kriminalisté, kteří šetřením zjistili totožnost podezřelé dvojice a vyhlásili po ní celostátní pátrání,“ popsala mluvčí.

Podezřelou ženu z dvojice potkali policisté v úterý odpoledne v prostorách metra Florenc, kde ji chtěli zkontrolovat. Ze začátku se jim sice snažila ztratit na eskalátorech, hlídka ji však za chvíli doběhla a kontrole tak nakonec neušla. „Policisté pak zjistili, že je v celostátním pátrání pro podezření ze spáchání trestného činu vražda ve stadiu pokusu. Jelikož však měla hledaná u sebe psa, požádali ji, aby sehnala někoho, kdo ho vyzvedne,“ uvedla Siřišťová.

Pro psa si přišel právě přítel ženy, kterého policisté také ihned zadrželi. U sebe měl nůž a šroubovák. Sedmatřicetiletého muže poslali do vazby a obvinili ze spáchání trestného činu vražda ve stádiu pokusu. V případě odsouzení mu hrozí až dvacet let za mřížemi, ženě za vyhrožování roky dva.