VIDEO: Policista viděl nehodu opilé ženy, při ujíždění ho málem přejela

  • 22
Pražský kriminalista chtěl v době volna zakročit proti opilé ženě za volantem. Když ukázal odznak, žena ho málem přejela, jak chtěla ujet. Auto pak pronásledovalo několik hlídek a řidičku museli dostávat z auta násilím.

Agresivní jízdy černého superbu si všiml policista, který jel v pondělí odpoledne se svojí rodinnou z centra ve směru do Podolí. Zaznamenala ji také kamera v jejich voze, na který auto najíždělo a pak ho předjelo.

Po pár metrech zastavilo v křižovatce na červenou tak, že nabouralo do auta před sebou. Policista šel proto řidiče zkontrolovat a zjistil, že za volantem sedí zjevně opilá žena. 

„Kriminalista se předepsaným způsobem prokázal, že je policista, a vyzval ji, aby setrvala na místě do příjezdu policejní hlídky. Řidička se vzápětí rozjela a z místa nehody ujela. Nevadilo jí ani to, že před jejím vozidlem stojí dvě osoby, které málem srazila,“ popsala mluvčí policie Violeta Siřišťová.

Následně začalo pronásledování řidičky s pomocí dalších hlídek. Žena stihla projet ulicí Jeremenkova, Budějovická, Náměstí Hrdinů až do Podolské ulice v Praze 4, kde jí zahradili cestu. 

Policisté museli použít donucovací prostředky, aby ženu z auta vytáhli. „Následně u ní provedli test na alkohol s pozitivní hodnotou 2,6 promile alkoholu v dechu,“ uvedla Siřišťová.

Třicetiletá žena je v současné chvíli podezřelá ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, ale podle Siřišťové může být v rámci vyšetřování ještě obviněna z obecného ohrožení.

„Policisté prosí všechny občany, kteří byli ohroženi jízdou této řidičky, aby se přihlásili na linku 158. Jejich svědectví je pro nás velmi důležité,“ dodala mluvčí.