Odstranění nelegálně umístěných nosičů venkovní reklamy z městských pozemků v...

Odstranění nelegálně umístěných nosičů venkovní reklamy z městských pozemků v ulici Radlická.(29.9.2021) | foto: MAFRA

Z ulic Prahy zmizely další nelegální billboardy, někde se objevují opakovaně

  • 4
Městská společnost Technologie hlavního města Prahy odstranila tento týden přes deset billboardů umístěných bez povolení či nájemní smlouvy. Majitelům bude reklama vrácena až poté, co uhradí náklady na odstranění.

Podle magistrátu jsou některé z načerno umístěných reklamních ploch nebezpečné, protože se nacházejí blízko silnice, nebo nejsou dobře zajištěné.

„Dnes demontujeme reklamní plochy na Radlické ulici. Nejenže jsou umístěné nelegálně, často nemají ani bezpečné ukotvení, takže by mohly někoho zranit nebo způsobit škody na majetku. Proto jsme se rozhodli na nic nečekat a odstranit je co nejdříve,“ vysvětlil rozhodnutí města radní pro majetek Jan Chabr (TOP 09). 

Poté, co pracovníci Technologií hlavního města Prahy (THMP) reklamu sundají, uloží ji do skladu.

Majitelé billboardů, kteří je budou chtít dostat zpět, budou muset podle Chabra zaplatit náhradu za bezdůvodné obohacení z neoprávněného užívání městských pozemků a úhradu nákladů, které vznikly při jejich odstranění.

Podobnou akci město zorganizovalo i loni, kdy odstranilo přes dvacet nelegálních billboardů. Několik jich bylo také v Radlické ulici, kde se po roce opět objevily.

Minulý rok byly mezi odstraněnými také volební billboardy, letos to byly klasické reklamní plochy na prodej různých produktů nebo reklamy realitních kanceláří.

Bilboardy se tento týden odstraňovaly i v jiných částech Prahy.

„Tento měsíc jsme už demontovali reklamní nosiče v Kunraticích, Zličíně a v Letňanech. Bohužel se někdy stává, že se zanedlouho po odstranění na místě objeví nosiče nové. To jsme naposledy řešili u Kunratického lesa,“ popsal místopředseda představenstva THMP Tomáš Novotný.