VIDEO: Rozverná dvojice mužů poničila obytný vůz, tančili na jeho střeše

  • 6
Škodu za skoro 150 tisíc korun způsobila koncem července dvojice mužů na Praze 6. V noci se rozhodli vylézt na střechu zaparkovaného obytného vozu a několik minut na něm řádili. Snažili se vozidlo rozhoupat, podle svědků i tančili. Chování zachytil jeden ze svědků na video, policisté nyní po mužích pátrají.

K vandalismu, který jistě považovali za zábavu, se muži uchýlili v pátek 30. července v Kafkově ulici na Praze 6. „Kolem půl třetí ráno vylezli na střechu zaparkovaného obytného vozu a několik minut se na něm pohybovali. Podle svědků na střeše měli i tančit,“ popsal policejní mluvčí Jan Rybanský.

Incident zachytil jeden ze svědků na mobilní telefon. Dvojice mužů se na záběrech snaží na střeše vozidlo rozhoupat ze strany na stranu, patrné jsou i zmíněné pokusy o taneční či boxerské pohyby. Ve videu je ještě třetí muž, který míří k žebříku na střechu. Zda na ní skutečně byl, už záběry neukazují.

Záznam dostala policie, nyní požádala veřejnost o pomoc při pátrání. „Pokud osoby poznáváte nebo víte, kde by se mohly zdržovat, kontaktujte linku 158,“ uvedl Rybanský.

Opilá žena ničila auta v centru Prahy, na kapoty naložila bicykly i značku

Výzva se podle něj zároveň vztahuje i na samotné aktéry. „Mohou se dostavit na kteroukoli policejní služebnu a své nepochopitelné chování vysvětlit,“ dodal. Zda byli muži pod vlivem alkoholu, policie nespekulovala.

Majiteli vozu vznikla řáděním škoda bezmála 150 tisíc korun, policie případ prověřuje jako trestný čin poškození cizí věci. „V případě dopadení a odsouzení hrozí až dvanáctiměsíční trest odnětí svobody,“ řekl Rybanský.