Žena na D10 zemřela poté, co šla k nehodě nabídnout pomoc. Smetlo ji auto

  • 20
Na dálnici D10 na Mladoboleslavsku ve čtvrtek ráno havarovalo na zledovatělé vozovce několik osobních aut. Policisté zaevidovali mezi 48. a 50. kilometrem celkem šest dopravních nehod – dvě ve směru na Prahu a čtyři v opačném směru na Liberec. Jedna žena při nehodě zemřela a další dva lidé utrpěli zranění.

První nehoda se stala po 6:30 u Bakova, kde havarovala dvě auta ve směru na Prahu. U Kosmonos pak v opačném směru bourala tři vozidla.

„Hasiči jednoho člověka vyprošťovali, na místo letěl vrtulník,“ řekla mluvčí krajských hasičů Vladimíra Kereková. Podle mluvčí středočeské policie Vlasty Suchánkové si nehody vyžádaly jedno úmrtí.

„Žena vystoupila z vozu a zastavila před dopravní nehodou, která se stala před ní. Měla na sobě reflexní vestu a zřejmě se šla zeptat osádky, zda něco nepotřebuje. Tuto ženu srazil další projíždějící řidič. Měla velmi závažná poranění a přímo na místě zemřela,“ uvedla Suchánková.

Další dva lidé se při nehodách zranili, jeden člověk těžce a druhý lehce.

Dálnice byla několik hodin částečně zavřená, obousměrně zprovozněna byla kolem půl dvanácté.

Na dálnici se vytvořily kolony, v nichž zůstalo stát i několik autobusů. „Autobusy odkláníme mimo dálnici. Bohužel zde již uvízlo několik spojů směřujících do Libereckého kraje,“ uvedla na twitteru Pražská integrovaná doprava.

,