(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: MF DNES

Nehoda sedmi aut uzavřela dálnici D10, jeden člověk se zranil

  • 44
Dálnice D10 byla na dvou místech na Mladoboleslavsku uzavřena. Na 46. kilometru ve směru na Prahu havarovalo sedm vozidel, jeden člověk se zranil. V úseku kolem 38. kilometru ve směru na Turnov policie dálnici uzavřela kvůli autu v protisměru, které způsobilo dvě lehčí nehody. Dálnice je již průjezdná v obou úsecích.

„Policisté přijali desítky oznámení od projíždějících řidičů o autě jedoucím v protisměru,“ sdělil mluvčí středočeské policie Zdeněk Chalupa. Policie má podle něj evidované zatím dvě lehčí nehody, které vůz v protisměru způsobil. Policistům se řidičku podařilo zastavit na 31. kilometru.

„Jednalo se o jednasedmdesátiletou řidičku, dechová zkouška na alkohol byla negativní,“ dodala mluvčí policistů z Prahy-východ Eva Hašlová.

Ve sméru na Prahu havarovalo celkem sedm aut. Událost byla původně ohlášena bez zranění, při zásahu hasičů a policistů si ale jeden z účastníků nehody začal stěžovat na zdravotní potíže, záchranná služba ho převezla do nemocnice.

Policie kvůli této nehodě dopravu odklonila na 46. kilometru, místo nehody řidiči objedou přes Mladou Boleslav, zpět se mohli vrátit na 44. kilometru.

Před polednem byla doprava obnovena.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,