Ujížděl policistům pod vlivem drog. Honička skončila havárií a střelbou

  • 13
Muž ujížděl před pražskými policisty v kradeném autě. Neměl řidičský průkaz a byl pod vlivem drog. Honička skončila nehodou a střelbou. Řidič je podle policistů v podezřelý z trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky a neoprávněné užívání cizí věci.

Pražští policisté si všimli stříbrné Fabie. Její značku si ověřili v databázi odcizených vozidel. Díky tomu zjistili, že jde o vůz, který zloděj ukradl na západě Čech. 

Poté chtěli řidiče zkontrolovat, ten ale začal před policisty ujíždět. Do pronásledování se postupně zapojili další policejní jednotky. 

„Ujížděl před policisty hlava nehlava, téměř na každé křižovatce nerespektoval jakákoliv pravidla a ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu,“ uvedl policejní mluvčí Tomáš Hulan. 

Policistům se ho podařilo dopadnout až v ulicích Karlína, kde v jednu chvíli nezvládl řízení a narazil do jednoho ze zaparkovaných aut. 

Z auta vystoupil a před policisty začal utíkat do přilehlého parku. Zastavily ho až varovné výstřely. 

„Při této události nebyl nikdo zraněn. Řidič neměl řidičské oprávnění a byl pod vlivem omamných a psychotropních látek. S největší pravděpodobností šlo o pervitin,“ sdělil Hulan. 

Řidič je podezřelý z trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky a neoprávněné užívání cizí věci, informovali policisté na Twitteru. 

23.prosince 2018 v 13:09, příspěvek archivován: 23.prosince 2018 v 14:32

Před pražskými policisty ujížděl v kradeném autě, bez řidičáku a pod vlivem drog. Teď mu hrozí stíhání pro několik trestných činů. Honička skončila nehodou a střelbou. https://t.co/jjrDcN4CUp