Muž hodil sekeru na auto policistů. Odrazila se a poškodila projíždějící...

Muž hodil sekeru na auto policistů. Odrazila se a poškodila projíždějící autobus. | foto: Policie ČR

Násilník hodil sekeru na policejní vůz, odrazila se a poškodila autobus

  • 16
Policisté v Praze 8 přistihli jednadvacetiletého násilníka, který honil se sekerou v ruce po ulici devatenáctiletého muže. Když útočník viděl přijíždět policejní auto, sekeru po voze hodil. Odrazila se a poškodila projíždějící autobus.

Dva utíkající muže policisté zaregistrovali v sobotu okolo osmé hodiny večer v Čimické ulici. Muž se sekerou na druhého křičel, že ho zabije.

„Hned jak útočník spatřil policejní hlídku, hodil po služebním vozidle asi ze třech metrů sekeru. Ta se následně odrazila do projíždějícího linkového autobusu. Policisté pod hrozbou namířené střelné zbraně útočníka zpacifikovali a zadrželi,“ uvedla mluvčí policie Violeta Siřišťová.

Přivolaní lékaři ošetřili muže, který před útočníkem utíkal. Násilníka policisté odvezli na služebnu.

„Při výslechu jim útočník sdělil, že se nejdříve se známým pohádali ve squatu. Už tam ho několikrát fyzicky napadl do obličeje, hodil po něm železnou konstrukci, následně vzal sekeru a začal ho pronásledovat,“ popsala Siřišťová.

Útok na policisty muž vysvětlil tím, že se snažil hlídku odradit od toho, aby jej zadrželi. Nyní je podezřelý z ublížení na zdraví, poškození cizí věci, vyhrožování a výtržnictví a násilí na úřední osobě.

„V případě odsouzení mu hrozí až šestiletý pobyt za mřížemi. Kriminalisté podali podnět na jeho vzetí do vazby, který byl zamítnut,“ dodala Siřišťová.