Smrt dvouměsíční holčičky na pražském Jarově. Případ vyšetřuje policie

  • 52
Pražští kriminalisté od ranních hodin vyšetřují úmrtí zhruba dvouměsíčního děvčete. K události došlo na Jarově na Praze 3. V době příjezdu lékaře jevil kojenec známky smrti, takže mu nemohl pomoci.

„Kriminalisté třetího policejního obvodu prošetřují událost, ke které došlo v ranních hodinách v ulici Pod Lipami na Praze 3, při kterém zemřel kojenec. V současné době zjišťují informace, za jakých k úmrtí došlo,“ řekl iDNES.cz krajský mluvčí policie Jan Rybanský. 

Na místo vyjížděli záchranáři, kteří kojenci už nemohli pomoci. „Na místě jsme zasahovali, přijali jsme na tísňovou linku 155 oznámení o úmrtí zhruba dvouměsíčního děvčátka. Vyslali jsme tam ihned lékařskou posádku, ale bohužel holčička měla už jasné známky smrti,“ řekla iDNES.cz mluvčí záchranné služby Jana Poštová.

K události vyjel koroner. Dalšího pacienta záchranáři neošetřovali.

„Vzhledem k tomu, že případ je na samém počátku a s ohledem na pozůstalé a rodinné příslušníky zatím další informace nelze poskytnout,“ dodal Rybanský.

Web aktu.cz nicméně zveřejnil informaci, že kojence pravděpodobně zalehl jeho sourozenec a matka byla opilá. Policejní mluvčí odmítl jakkoliv komentovat tyto informace. „V tuto chvíli mohu pouze říci, že probíhají standardní úkony trestního řízení, a proto jakákoliv další poskytnutá informace by mohla narušit účel vyšetřování, ze zákona jsou jakékoliv informace neveřejné,“ uvedl Rybanský.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz


Témata: Praha, Jarov