ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Michal Kamaryt, ČTK

Pražská MHD opět bojuje s nedostatkem řidičů, neodjedou desítky spojů

  • 66
Pražská městská hromadná doprava v pondělí opět neodbaví desítky spojů. Důvodem je personální výpadek. Výpadek se týká převážně městských linek, problémy ale budou mít i některé linky příměstské.

O výpadku informuje na webu pražský a regionální organizátor dopravy Ropid.

„Personální výpadek, neodjetí spoje,“ píše na svém webu.

„S nedostatkem řidičů se dopravci potýkají dlouhodobě po celé republice od dob pandemie. Největší problém má dopravce Arriva a ČSAD Střední Čechy, ale je to plošný problém“ sdělil pro iDNES.cz mluvčí Ropidu Filip Drápal. Podle něj je aktuálně situace nejhorší od dob pandemie covidu-19.

„Řidiči mají vyčerpané přesčasy a náhradníci či brigádníci nejsou schopni vše pokrýt, navíc několik řidičů mělo dovolenou a někteří onemocněli,“ uvedl Drápal.

V pondělí v Praze chybí deset řidičů, což způsobuje výpadky linek. Výpadek se týká osmi městských a dvou příměstských linek, nejvíc výpadků bude mít linka 223. Dalšími linkami, které budou mít problémy jsou linky číslo 155, 163, 166, 204, 208, 224, 228, 346 a 377.

Pražská integrovaná doprava zatím spoje rušit nehodlá. Od středy plánuje prodloužit jízdní interval autobusové linky 224.

PID čeká velký výpadek spojů. Důvodem je nedostatek řidičů

Podobný výpadek Ropid oznámil už minulý týden, týkal se začátku školního roku 1. září. Tehdy se situace dotkla celkem šestnácti linek.