Lávky přes ulici Opatovská a V jezírkách, které jsou určeny k demolici.

Lávky přes ulici Opatovská a V jezírkách, které jsou určeny k demolici. | foto: TSK

Nepotřebné lávky na Opatově půjdou k zemi, dvě ulice budou zcela uzavřeny

  • 64
Od středy 11. srpna probíhají přípravné práce k demolici dvou pěších lávek, které vedou přes ulici V Jezírkách a Opatovská. Hlavní demoliční práce proběhnou následující dva víkendy, kdy budou tyto ulice zcela uzavřeny. Kompletně by měly být práce hotové nejpozději do konce srpna 2021.

Na žádost městské části nebudou lávky s označením X583 v ulici Opatovská a navazující lávka X585 V Jezírkách nahrazeny lávkami novými.

„Rozhodlo se tak s ohledem na skutečnost, že lávky jsou prakticky nevyužívané a převedení pěších přes Opatovskou je již vyřešeno komfortnějším způsobem, tedy světelně řízeným přechodem pro chodce,“ vysvětluje tisková mluvčí Technické správy komunikací Barbora Lišková.

Dopravní omezení jsou rozdělena do několika etap, ulice budou  částečně uzavřeny během příprav, a poté o dvou víkendech uzavřeny zcela.

Ulice Opatovská bude částečně uzavřena v termínech 11.–13. srpna a poté 16.–19. srpna.  

Letenský tunel se zavře na dva týdny, komplikace na nábřeží budou do října

Tento víkend až do pondělní čtvrté hodiny ranní bude ulice Opatovská kompletně uzavřena. Obousměrná objízdná trasa povede přes ulice Chilská – Hviezdoslavova – U Modré školy.

Od 20. do 23. srpna bude zahájena uzavírka ulic V Jezírkách a Jeřábkova.

Průjezd by měl být znovu obnoven ve čtyři hodiny ráno. V této poslední etapě bude zároveň jeden pruh v Opatovské v každém směru využit pro parkování vozidel. Příjezd k OC Opatovská a prodejně Lidl zůstane otevřen, doprava bude řešena přejezdem přes střední dělicí pruh v ulici Opatovská. MHD bude oblast dočasně objíždět.