Diskuze

Nepotřebné lávky na Opatově půjdou k zemi, dvě ulice budou zcela uzavřeny

Od středy 11. srpna probíhají přípravné práce k demolici dvou pěších lávek, které vedou přes ulici V Jezírkách a Opatovská. Hlavní demoliční práce proběhnou následující dva víkendy, kdy budou tyto ulice zcela uzavřeny. Kompletně by měly být práce hotové nejpozději do konce srpna 2021.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

JM I. mělo naprojektováno ochozy s lávkami. JM II. mělo zastřešené chodníky. Radnice ta zastřešení nechala odstranit. Stříšky v havarijním stavu a peníze na údržbu chyběly. Teď se ruší lávky, opět nedostatek peněz.

Co jsem si všiml, Piráti mi zvedli domovní daň na dvojnásobek. A s výjimkou pitomosti "psí hřiště" absolutně netuším, do čeho radnice na Praze 11 peníze vkládá, když jich má nedostatek. Vše je tady zanedbané, neudržované.

Snad, developer v Chilské měl mít věcné břemeno P+R. Pokud Praha za naše peníze P+R postaví, developer ušetří.

Podle posledních článků, garáže v Chilské Praha plánuje snad 7 let. Celou dobu se proti nim demonstruje. Už se má začít stavět. Opozice tvrdí, že křižovatka s D1 je přetížená a další provoz je pro Jižní Město nežádoucí. Do toho Praha 11 uvádí, že sama dělá projekt na garáže vedle hřbitova. Tak tady budou garáže dvoje.

Zdejší P+R bylo uzavřeno. Slavně se obnovilo 2019. Nevíte o co šlo? Je využíváno asi z 50-60%. Prý řidiči nechtějí platit ani vcelku minimální poplatek a raději parkují mezi domy po ulicích Prahy 11. Aneb, "pádný důvod" proč místa přidat, vaši chytří Piráti. Rv

0 0
možnosti

To ale motáte mnoho věcí dohromady - magistrátni/městské/soukromé vlastnictví a dlouhodobou/krátkodobou údržbu a investice.

Jinak na Chilské staví magistrát tolik potřebné P+R (resp. zvětší kapacitu stávajícího P+R), u hotelu Opatov se má stavět parkovací dům pro stávající i nové rezidenty lokality (souvisí s budoucností hotelu Opatov a Sandry).

0 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
2 0
možnosti

Obrovská chyba že ta lávka nebude nahrazena novou, měl by na ní být převeden pěší provoz a omezeno nebo zrušeno světelné řízení v daném místě (tedy návrat do původního stavu), které je z hlediska dopravy zcela šílené - jak v Rusku, světla před kruhovým objezdem způsobují zablokování okolních ulic. Rv!!

0 0
možnosti

Sleduji situaci na Výstavní. Podle mě se Praha 11 roky snaží dopravu na Opatovské co nejvíc umrtvit a "zklidnit". Proto jeden pruh, proto semafory. Cílem je řidiče šikanovat a odrazovat.

Když Opatov, ta věčná kolona z Kateřinek je otřes. Není to doprava z Průhonic a Křeslic? Totální špunt na Opatovské.

Asi je snaha pustit víc dopravu Výstavní a ničit Hostivařský lesopark. Jezdí zde i kamiony z Uhříněvsi. Špunt je semafor na křižovatce U stáčírny a částečně "30" na starých Hájích. Občas to tady měří a pokutují. Měšťáci tam parkují auta. Tak nikdy řidič neví, kdy je na kameře. Řidiči ten špunt na Výstavní nesnáší.

Tak 50% provozu, co vídám, to uhne "přes školu" Mendelova a polikliniku a bere Jižní Město Hviezdosalavovou.

Ani jedno není ideální.

0 0
možnosti

J86i86r80i 35K93n25o52t83e65k

13. 8. 2021 18:39

Tyhle lavky jsou silene betonove monstra. Plati to i pro tu mezi Billou a OC Opatovska, ktera ma navic odbocku vedouci od zacatku nikam (byla pripravena pro napojeni na nejakou vystavbu na strane polikliniky, ktera nikdy nebyla realizovana. Nahradil bych ji taky necim utlejsim, co by zabiralo mene mista.

0 0
možnosti
Foto

Túto lávku používam, keď idem do Lidlu smerom od Hajov. Pretože do parkoviska pod Lidlom sa nedostanem, pokiaľ sa komplikovane nebudem otáčať v križovatke. Takže táto jediná ma na Opatovskej zmysel.

1 0
možnosti

Nevíte kde se vzaly peníze na OC Opatov a OC Háje? Pořád debaty jak nic na Praze 11 nejde a prý majetkové spory a investoři, co zde chtějí kanceláře a mrakodrapy... Samá nenávist, hádky a odsudky starousedlíků. Neřešitelné ochozy... A nejednou najedou firmy a je postaveno. Bez diskusí. Bez možnosti připomínek místních. Hotovo. Netušíte jak k tomu došlo? Kdo to zaplatil?

Na Hájích se zboural a postavil Albert. Vzniklo OC s eskalátory a McDonaldem. Na Opatově to samé. Rekonstrukce ochozů, nový LIDL, lidem toužebně žádaný, eskalátory. Vypadá to tady jak první posametový příchod civilizace do této končiny Prahy 11.

Dostal jsem nápad, že ten LIDL na Opatově odzkouším. Po paměti jsem jel parkovat před Billu. Masakr. Parkování ani omylem. Parkují tady lidi z okolních paneláků a pár zákazníků Billy. Tak jsem zajel pod LIDL. Volno. Parkování po dobu nákupu zdarma. Ale ten hnus. Je tady snad autoservis, myčka a rampy obchodů. Do toho hromada výměníků klimaček. Zavážecí auta tady čadí, klimačky to vypékají. Projít z auta do obchodu je jen pro odvážné.

Pak mě dostal LIDL. LIDL na Hájích je prý největší v Praze. Když LIDL, čekám velkou halu. Tady na Opatově je stísněná nudle. Uličky, že neprojedete vozíkem. Málo místa. Plno lidí. Akční zboží vybrané a nedoplněné. Fronta u pokladny. Nikdy více. Naprostá hrůza. Tak hlavně, že k tomu nadělení vede eskalátor. Šok.

Je to jak za Haška, "mírný pokrok v mezích nepředřené radnice".

0 0
možnosti

Tak za týden mě napadlo, že dám LIDL u svého domu na Hájích. Našel jsem tady staveniště. Z LIDLu jen obvodové zdi. Než jsem otočil auto, dorazili další dva řidiči, co jeli také nakupovat do LIDLu. Nikde žádné oznámení, že se LIDL pro rekonstrukci uzavírá. Inu, Praha 11. Že se tady zavře nejnavštěvovanější obchod, nemusí obyvatelé vědět. Vaši piráti.

Penny vedle zkrachovala a odešla. Také ani slovo. Vypadá to, že je tam snad nějaká jiná sámoška neznámého jména. Možná tady pojedou sámošku Vietnamci. Kulturní dům na Hájích je roky vietnamský obchod. Kultura Háje made in China.

Tak hlavně aby to tady nebyla kuřácká sámoška s erotickými službami. Rv;-D

1 0
možnosti

Tak mě napadá, jak se vám pozdává nový LIDL? Já byl zhnusen. Rv:-P

Lávky tady byly tři, první mezi LIDLem a Billou, druhá u polikliniky a tato. Podle všeho mělo jít kdysi o ucelené řešení, kdyby obyvatelé a zákazníci obchodů vůbec nepřišli do styku s hlavní ulicí. Služby se zde nestihly dostavět. Ty lávky měly naznačená pokračování. Do knihovny se roky chodilo po provizorním chodníku a patrně se tak chodí i dnes. Nejspíš je to tady proluka, co se měla dostavět a nabídnout ochoz až k současnému LIDLu. Pak by tato lávka byla přístupovou cestou na celé obchodní ochozy. Nebude.

V roce 2019 "spadla" lávka u polikliniky. Praha 11 brečela, že byla v hrozném stavu a že ji Magistrát převedl na MČ a Praha 11 na rekonstrukci a údržbu přitom neměla peníze. Nejprve ji uzavřeli pro chodce. Pak ji nechali v roce 2019 zbourat. MČ plánuje, že zde jednou postaví novou lávku.

Mezitím spadla do havarijního stavu i tato lávka. Ta se má zbourat a obnovovat se nebude.

Nevím jak ta třetí? Patrně s novým LIDLem prošla "novým nátěrem". Nevím přesně. Ta spadnout nehodlá? Nebo je zde snad už nová lávka? ;-D

1 0
možnosti

Proluka u té knihovny - šikovné místo pro patrové garáže. Tady nikdo o parkování nestojí? Proč chodí radnice a vymýšlí stupidity, že zruší stávající parkoviště nebo park, aby mohla stavět garáže? A tady se místo nabízí.

0 0
možnosti

Co ten samozvaný starosta Prahy 11 za SPD, co pomlouvá Česko v ruské TV a má ke své sprostotě a vlastizradě podporu zdejších Pirátů, TOP-09, ANO a ODS? Chtěl zachraňovat Koněva jako hlavní zastupitel Prahy 11...

Až padne lávka tak by tady místo na Koněva bylo... ;-D

Hulení, drogy, prostituce a Koněv. Nejlepší čtvrť Prahy. ;-DR^

1 0
možnosti

Když jsou nepotřebné, proč budou nahrazeny novými?

0 0
možnosti

Tak si to přečti ještě jednou. Nebudou.

1 0
možnosti

Zemřela mi tady na zastávce učitelka. Srazil ji náklaďák. Měla nás za hodinu trápit, místo toho šok. Ráno jsme tady viděli mumraj kolem nehody, cestou do školy. Ve škole už děsivá zpráva.

Očividně se ta lávka nepoužívala pořádně nikdy a chodci tady vozovku dřív jen přebíhali.

Za vozíčkáře bych ale upozornil, že je to docela dobré bezbariérové řešení. Kličkování mezi paneláky, po rozflákaných chodnících a přes mizerně řešené pangejty nebude rovnocennou náhradou. Zažil jsem párkrát kličkování do metra Háje a stále zažívám. Praha 11 je ve stavu chodníků neskutečně zaostalá a arogantní.

Od hnusoty z radnice Prahy 11 bych pak chtěl vědět, jak si stojí Severka a Stodola, provozované zdejším podsvětím od prostituce, jako kuřácké hospody? Stále nerušeně obchází zákony ČR za potlesku radnice Prahy 11?

Ta lávka vede k Severce. Čekám, že mlátička Vandam má už přeraženou páteř a jezdí tady na vozíku. Až bude chtět hulit u piva se starostou Prahy 11, aby se hoši do Severky vůbec dostali. Rv;-D (To je "kultovní film" o úrovni Prahy 11. Takový vydařený...)

0 0
možnosti

Ostatně, Staříci popravovali Vaše v domově důchodců na Hájích. Přitom žil v důchoďáku na Chodově. Praha 11, samí lepší lidé ve filmu i v realitě. Lepšolidi. ;-D

0 0
možnosti

Lávky jsou super, proč čekat pořád a stále na semaforech, otrava. Proč tam nepíšou, jestli jsou v špatném stavu a nejsou prachy na nové, protože mizí v kapsách různých externích poradců.

7 0
možnosti

Na streetview obrázcích vypadají vcelku zachovale.

1 0
možnosti
  • Nejčtenější

V centru Prahy boural miliardář Karel Janeček. Svým vozem sjel ze silnice

24. března 2024  14:13

Miliardář a neúspěšný kandidát na prezidenta Karel Janeček v neděli boural se svým luxusním vozem...

Chutnalo? Určíme dýško. Test pražských restaurací odhalil zakázané praktiky

21. března 2024

Premium Zatímco Češi z celé země si zvykli i díky kampani města přijíždět poznávat Prahu, v historickém...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Dům musí zbourat i s unikátní plastikou, památkářům z fasády nešla sundat

22. března 2024  13:45

Společnost Urban Developers and Investors, která pracuje na bytové výstavbě poblíž nádraží na...

Kouř nad centrem Prahy. Hořelo na střeše hotelu u Václavského náměstí

28. března 2024  12:22,  aktualizováno  13:59

Z vnitrobloku budovy ve střední části pražského Václavského náměstí stoupal dnes kolem poledne...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Místo peněz na školy portrét primátora. Je to dar od kolegů, hájí se magistrát

22. března 2024  12:10

Starosta Prahy 7 Jan Čižinský a bývalý náměstek primátora Adam Scheinherr (oba Praha Sobě)...

Prahu stojí odtah pět tisíc, už je nechce dál dotovat. Zdraží i odstavná parkoviště

29. března 2024  8:03

V centru města stojí na chodníku zaparkované auto tak blízko u domu, že se chodci protáhnou mezi...

Střešovice i podruhé v semifinále uspěly, Boleslav s Vítkovicemi srovnala

28. března 2024  22:13

Florbalisté mistrovského týmu a vítěze základní části Tatranu Střešovice vyhráli v druhém duelu...

V Kladně srazil vlak nezletilou dívku, se zraněnou hlavou musela do nemocnice

28. března 2024  17:19,  aktualizováno  20:08

Osobní vlak ve čtvrtek odpoledne srazil v Kladně-Rozdělově nezletilou dívku. Záchranáři ji se...

Vytížení proti odpočatým. Sparta čelí v semifinále Třinci, Pardubice čeká Litvínov

28. března 2024  19:37

Dva nejlepší celky základní části hokejové extraligy si dopřály pauzu na přípravu a od víkendu už...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!