Diskuze

Vyhořelý kostel na Petříně stále chátrá, zima může zkázu dokončit

Souboj s časem vedou památkáři, kteří dohlížejí na obnovu cenného kostela sv. Michaela na Petříně. Dřevěný svatostánek zdevastovaly plameny již před rokem. Vlastník památky, odbor hospodaření s majetkem hlavního města, však dodnes nepředal památkářům některé klíčové expertizy. Pro kostel to může mít fatální důsledky.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KN

Souboj s časem vedou památkáři, ale MHMP jim do toho hází vidle. Jistě mají na magistrátě přednější úkoly, kde mohou vyjít zájemcům vstříc;-D!!

0 0
možnosti
KN

Ten odbor na MHMP má jistě jiné starosti s hospodařením na "perspektivních " úkolech, z nějakého polorozpadlého kostelíka nic nekouká, že pane primátore;-)

0 0
možnosti
IP

Ach jo, zachraňovat hromadu shořelého dřeva. Jakou historickou hodnotu má nějaký kostelík přivezený z Mukačeva?

1 0
možnosti
MH

Proč se teda opravovala zgruntu shořelá loď Cutty Sark, proč kostel v Gutech? Prostě proto, že tyhle památky jsou důležité pro určité místo, dokumentují zručnost lidí určité doby a je důležité je zachovat i pro budoucí generace. A to si představte, že ve Stockholmu je nad vrakem lodi Vasa postaveno celé muzeum. A my jsme tam s mužem zůstali skoro čtyři hodiny a spousty lidí s námi. Jsme divní?

3 0
možnosti