VIDEO: Policista přelezl balkón v pátém patře, aby zachránil sebevražedkyni

  • 10
Na počátku týdne v pražských Kobylisích policista svým odvážným činem zachránil život mladé ženě, která se chtěla zabít. Policista přelezl v pátém patře z jednoho balkónu na druhý. Dostal se tak včas k ženě, která v bytě spolykala prášky a zapila je alkoholem.

„Operační důstojník na lince 158 přijal oznámení od muže, dle kterého se v jednom z bytů v pražských Kobylisích nacházela žena v ohrožení života. Jako první byli na místě policisté z místního oddělení Kobylisy, ale na zvonek u bytu ani klepání nikdo nereagoval,“ popsal začátek pondělní události krajský mluvčí policie Richard Hrdina, který o případu informoval v pátek.

Policisté se proto obrátili na sousedy a přes jejich byt vstoupili na balkón. Jeden z nich pak přelezl přes zábradlí a následně přeskočil na balkón od uzamčeného bytu. Do něj se dostal otevřeným oknem.

Uvnitř nalezl silně intoxikovanou sedmadvacetiletou ženu. Ta podle prvotního zjištění spolykala velké množství léků a zapila je alkoholem. Policisté ihned přivolali záchranáře. Se ženou se snažili komunikovat a kontrolovali její životní funkce.

„Záchranáři si během několika minut ženu převzali a převezli ji do nemocnice, kde byla hospitalizována. Ošetřující lékař konstatoval, že byla v tak vážném stavu, že kdyby policisté zasáhli o několik minut později, už by jí nikdo pomoci nedokázal,“ dodal Hrdina.


Témata: Praha, balkon, Kobylisy