Organizace Saves Help dostala od OC Chodov a partnerů projektu šek na 100 tisíc...

Organizace Saves Help dostala od OC Chodov a partnerů projektu šek na 100 tisíc korun. | foto: Aleš Ebek

Návštěvníci kluziště na Chodově přispěli 100 tisíc korun na charitu

  • 0
Obchodní centrum Westfield Chodov nabídlo od prosince do února pražanům možnost zabruslit si na kluzišti s plochou 650 čtverečních metrů. Bruslaře kromě pohybu může zahřát dobrý pocit, že část vstupného poputovala na dobročinné účely.

Kluziště bylo otevřené od 30. listopadu do 2. února. Inspirací pro ledovou plochu byla podobná atrakce, kterou si již mnoho zim užívají Vídeňané.

Chodovské kluziště mělo 650 metrech čtverečních metrů a bylo rozdělené na dvě části, které spojovaly dva ledové mosty. Bát se tu nemuseli ani začátečníci, ve vybrané dny zde byly zdarma k dispozici instruktoři bruslení. Na místě si návštěvníci také mohli brusle vypůjčit.

Kluziště u Obchodního centra Westfield Chodov

Během provozu kluziště navštívilo celkem 24 908 lidí. Využívali ho i školy nebo dětské kluby.

Příchozí si mohli vychutnat tradiční jídlo a pití v klidu ve speciálním vytápěném „lounge“, v němž byl kromě televizorů i herní koutek s konzolemi playstation. Celý areál pokrýval vysokorychlostní bezdrátový internet.

Výtěžek z kluziště pomůže dvěma vybraným projektům. Prvním je projekt „Saves Help“, spojující brankáře české extraligy, ruské KHL a zámořské NHL, aby každým úspěšným zákrokem pomohli někomu zlepšit život, například koupí dětského vozíku.

Organizace nakonec dostala od OC Chodov a partnerů projektu šek na 100 tisíc korun. „Pevně věříme, že za rok to bude ještě větší suma, kterou budeme pomáhat,“ dodali organizátoři.

Partnerem chodovského kluziště byla společnost Renocar, autorizovaný dealer vozů Mini. Více informací o projektu Na ledě v obchodním centru Westfield Chodov najdete na www.chodovnalede.cz.