Jan Abt | foto: archiv Kateřiny a Jana Abtových

Základy jsme zjistili na internetu, říkají výrobci středočeského cideru

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Manželé Abtovi vyrábějí řemeslné cidery, mošty a limonády na rodinném statku. Jejich dvě limonády získaly v tomto roce značku Klasa. „Řemeslná výroba cideru je časově náročnější než výroba vína. Je to pracný obor, který potřebuje hodně času a péče,“ říká Jan Abt.

Opustili Prahu, přestěhovali se do malé středočeské obce a hledali cestu, jak tam žít i pracovat. Jan a Kateřina Abtovi od roku 2014 ekologicky hospodaří a pěstují jablka na více než 8 hektarech jabloňových sadů. Z jablek vyrábějí tradičními postupy cidery, mošty a limonády. 

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se