V Kladně předělávají tři vytížené křižovatky na kruhové objezdy.

V Kladně předělávají tři vytížené křižovatky na kruhové objezdy. | foto: Město Kladno

Kladno předělává tři klíčové křižovatky na kruhové objezdy, řidiči musí objížďkou

  • 12
V pondělí začala velká rekonstrukce tří vytížených křižovatek v kladenských Kročehlavech. Dvě křižovatky u ulice Vodárenská se nově spojí do jednoho oválného kruhového objezdu. Druhá okružní křižovatka vznikne v křížení ulic Americká a Italská u Kauflandu a propojky k Lidlu. Řidiče včetně hromadné dopravy čekají do konce srpna objížďky.

„Z hlediska bezpečnosti a plynulosti silniční dopravy dojde k významnému zlepšení a zkapacitnění průjezdu těmito dopravními uzly,“ uvedl mluvčí kladenské radnice Vít Heral.

Hlavní objízdné trasy pro řidiče

V ulici Jaroslava Kociána se navíc opraví i povrch silnice i chodníků, vzniknou nové zastávky autobusu. Upraví se také jízdní pruhy, veřejné osvětlení a přibude zeleň. Během úprav také síťaři opraví vodovod, které je pod vozovkou v Americké a Vodárenské ulici. Zároveň se zde zrekonstruuje vodovod umístěný pod vozovkou v ulici Americká a Vodárenská.

Náklady na stavbu přesáhnou 60 milionů korun bez DPH.

Uzavřené křižovatky bude možné objet například přes ulici Železničářů a Unhošťskou ulici. Také autobusová doprava, jak místní hromadná, tak meziměstská, má změněnou trasu a zastávky. Pro školáky ze 7. a 8. ZŠ je zastávka umístěna v ulici Vrchlického.

Objízdná trasa pro MHD