Jógu v kulisách ozářené Křižíkovy fontány si užily dvě stovky cvičenců

  • 5
Křižíkovu fontánu na Výstavišti ve středu večer obsadili příznivci jógy. Již čtvrtý ročník této akce pořádá YogaGang, který založila známá jogínka Klára Pokorná. Akce se zúčastnilo celkem dvě stě lidí, kteří si zacvičili vedle historické fontány z roku 1891 za doprovodu světelné show.

„YogaGang lekce se vyznačují spojením prvků klasické asanové jógy se silovým tréninkem a kardiem. V rytmu tematicky zvolené hudby tak cvičící proplují ze statických pozic, kterými posílí své tělo, přes dynamické pasáže, při kterých zrychlí svůj tep, až do hloubkového protažení a společné shavasany (jogínská odpočinková póza, pozn. red.),“ popisují organizátoři.

Včerejší akce pomyslně navázala na sérii letošních venkovních skupinových lekcí YG Sky High – při západu i východu slunce na Střeše Radost na Žižkově.

První lekce jógy na Křižíkově fontáně se uskutečnila v roce 2019 a od té doby Pokorná vedla lekce i v prostorech dalších pražských dominant, jako je klášter Gabriel Loci, střecha Lucerny nebo třeba i přímo na Vltavě. Loni zase studio Yoga Movement uspořádalo jedinečnou lekci jógy na Karlově mostě.

Kulturní program na fontáně nicméně včerejší akcí nekončí. Už 17. a 18. srpna a následně pak 24. a 25. srpna se na místo vrátí oslnivá podívaná Magická fontána, která v sobě propojí oheň, světlo a vodu spolu s elektrizujícími výkony tanečníků.