Muž bez řidičáku a pod drogami ujížděl policistům. Zastavil až v potoce

  • 13
Jedenatřicetiletý muž, který v minulém roce přišel o řidičský průkaz, ujížděl policistům na čtyřkolce. Svou zběsilou jízdu skončil až v potoce, pak ho policisté zadrželi. Šofér pod vlivem drog jezdí pravidelně.

Hlídka policistů si na Podleské ulici v Praze 10 všimla čtyřkolky, kterou se rozhodli zastavit a zkontrolovat.

„Řidič na výzvy k zastavení nereagoval, naopak sešlápl plyn a vysokou rychlostí začal ujíždět po ulici Františka Diviše ve směru na Hostivař,“ uvedla policejní mluvčí Violeta Siřišťová. 

Na úrovni silnice, vedoucí do městské části Pitkovice, kde se kříží s ulicí Františka Diviše, z ní sjel a pokračoval zběsilou jízdou po poli. Po půlkilometrové jízdě zapadnul do remízku, přes který vedl potok.

„Policisté ihned vyběhli ze služebního vozidla směrem k němu a vyzývali ho, aby zastavil. Podezřelý na výzvy nereagoval, naopak neustále přidával plyn a pokoušel se vyjet svah. Proto ho policisté za pomocí donucovacích prostředků ze čtyřkolky sundali a zpacifikovali,“ sdělila Siřišťová. K incidentu došlo v pondělí.

Test na drogy měl pokaždé pozitivní

Hlídka na místě zjistila, že jednatřicetiletý muž řídil i přesto, že mu policisté v listopadu zabavili řidičský průkaz. Dále u něho provedli test na drogy, který byl pozitivní. Během minulého roku ho policejní hlídka, na území hlavního města Prahy, zastavila minimálně třikrát a pokaždé byl test na drogy pozitivní.

„Policisté zajištěného převezli na policejní služebnu, kde mu sdělili podezření ze spáchání přestupků v dopravě a dále z neuposlechnutí výzvy úřední osoby během výkonu její pravomoci. Tyto přestupky policisté oznámili příslušnému správnímu orgánu k vyřízení,“ řekla Siřišťová.