Z výkopu v Kobylisích šlehaly plameny, zastavit plyn trvalo několik hodin

  • 6
Z porušeného potrubí ve výkopu na silnici v pražských Kobylisích unikal plyn, který začal hořet. U požáru zasahovali hasiči. Několik hodin museli čekat na to, až se podaří plyn uzavřít.

Havárie plynu se stala na křižovatce ulic Zanklova a Klapkova.

„V ulici Zenklova zasahujeme u úniku a požáru plynu ve výkopu. Oblast je uzavřena, spolupracujeme s plynaři,“ napsal mluvčí hasičů Martin Kavka na Twitteru.

Zdravotnické operační středisko na místo vyslalo preventivně inspektora. Zatím nemá informace, že by na místě byl někdo zraněný.

Podle informací mluvčího hasičů Martina Kavky se po 17. hodině podařilo plyn zastavit. Do té doby plynaři hledali vhodné místo, kudy by se dostali k přívodu a plyn zastavili. 

„To, že plyn stále hoří, je pro nás dobrá zpráva, protože tím se alespoň do ovzduší neuvolňují nebezpečné látky,“ hlásil Kavka ještě po 16. hodině s tím, že mají hasiči oheň pod kontrolou a stále ho sledují.

Křižovatka byla kvůli zásahu uzavřena. 

Omezen byl i provoz městské hromadné dopravy. Odklonem jezdily tramvajové linky číslo 3, 10, 17 a 24 a autobusy na linkách 102, 144, 145, 152, 162, 169, 177, 200, 370, 371, 372, 373 a 374. 

V úseku Vozovna Kobylisy, Střelničná, Ládví a Sídliště Ďáblice byl zachován kyvadlový tramvajový provoz.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz