Na Pražském okruhu u křížení s D5  zasahují hasiči u požáru osobního vozu. (29....

Na Pražském okruhu u křížení s D5 zasahují hasiči u požáru osobního vozu. (29. června 2021) | foto: Hasičský záchranný sbor

Hasiči zasahovali u hořícího auta na D5. Provoz je obnoven

  • 5
Hasiči zasahovali po sedmé hodině ranní na Pražském okruhu u křížení s D5 u požáru osobního auta na pohon LPG. Podle informací mluvčího Martina Kavky je požár pod kontrolou. Provoz je v oblasti opět obnoven.

„Použili jsme jeden proud vody,“ uvedl mluvčí. Zásah byl proveden s dýchací technikou s ohledem na dým, který se linul z hořícího vozu. 

Na místě byli také hasiči z dopravního podniku. Zhruba za dvacet minut od příjezdu se podařilo hasičům dostat požár pod kontrolu. „Nyní tam probíhá dohašování,“ sdělil kolem osmé hodiny Kavka. 

Během zásahu nebylo možné místem projet vůbec. Poté policie obnovila provoz jedním jízdním pruhem. Kolem jedenácté hodiny byla silnice plně průjezdná. 

„Hasiči automobil odstavili do odstavného pruhu a čekají až dohoří,“ doplnila mluvčí pražské policie Hana Křížová pro iDNES.cz po osmé hodině. 

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

„Vyšetřovatel na místě zjistil, že příčinou požáru byla technická závada. Škoda se pohybuje v řádech desítek tisíc korun,“ uvedl Kavka.


Témata: požár, Martin Kavka