ilustrační snímek | foto: Jan Pešek, MF DNES

Chlapec v autě rodičů kličkoval po silnici, při honičce s policií boural

  • 11
Na nebezpečnou jízdu v autě rodičů se v neděli v noci potají vydal nezletilý chlapec. S autem kličkoval po silnici, vjížděl do protisměru a nakonec při ujíždění policejní hlídce naboural do stromu.

Podle informací, které policie obdržela na tísňové lince, se mělo jednat o vozidlo značky Škoda, jedoucí po silnici první třídy ve směru na Slaný.

„Na místo byla okamžitě vyslána policejní hlídka, která po chvíli skutečně narazila na vůz odpovídající popisu. Proto se za ním vydala s úmyslem ho zastavit a provést silniční kontrolu. Následovalo rozsvícení výstražných světel a červeného nápisu ‚STOP’, kterým hlídka opakovaně vyzývala řidiče k zastavení vozu,“ popsal situaci mluvčí středočeské policie Tomáš Hromádko.

Vůz však začal policistům ujíždět a cestou nebezpečně kličkoval po vozovce. Po několika kilometrech sjel, poblíž obce Srbeč na Rakovnicku, na silnici druhé třídy, kde pokračoval do té doby, než vyjel mimo silnici a poté naboural do stromu.

Přibrzdil, dítě na silnici se ale zastavilo. Motorkáře obvinili z jeho usmrcení

Z havarovaného auta následně vylezl nezletilý chlapec, jehož věk policie neupřesnila. „K údivu všech uvedl, že ve vozidle, které je jeho rodičů, cestoval sám a celou dobu seděl za volantem a řídil. S vozidlem vyrazil od domu jeho rodičů na Litoměřicku a urazil téměř 60 kilometrů, než došlo k havárii, ze které naštěstí vyvázl jen s lehkými oděrkami,“ uvedl Hromádko.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

Po nehodě chlapce záchranáři odvezli do nemocnice k preventivnímu vyšetření. „Policisté o celé události vyrozuměli matku chlapce, která do té chvíle žila v domnění, že je její syn v dětském pokoji a spí,“ doplnil mluvčí.

Případ rakovničtí dopravní policisté zadokumentovali a v současnosti jej vyšetřují.

20. září 2023