Kapsářky nabízely v Praze mužům sexuální služby. Snažily se k nim lísat a při té příležitosti je okradly. | foto: Policie ČR

Kapsářky nabízely v Praze sexuální služby. Lísaly se a u toho kradly

  • 8
Velmi nápadný způsob okrádání v poslední době zkoušejí kapsářky v centru Prahy. Vyhlédnou si opilého muže, ke kterému se začnou lísat a nabízet mu sexuální služby. Při tom mu prohledají kapsy a z nich ukradnou cennosti. Počínání zlodějek zachytila kamera.

Všechny kapsářky policisté chytili v okolí Staroměstského náměstí minulý týden.

V pátek brzy ráno si policisté všimli v Melantrichově ulici podezřelé dvojice, která se motala okolo opilého turisty. Žena ho oslovila a její osmačtyřicetiletý "spolupracovník" její počínání zpovzdálí sledoval a zároveň předstíral, že se neznají.

"Kapsářka začala zjevně podroušenému muži nabízet sexuální služby. Této situace využila k prohledání jeho kapes. A to jak vnějších, například na riflích, tak náprsních u bundy," přiblížil počínání zlodějky mluvčí pražských policistů Tomáš Hulan.

Kapsářky nabízely v Praze mužům sexuální služby. Snažily se k nim lísat a při té příležitosti je okradly.

Kdyby záhy po krádeži dvojici nechytili kriminalisté, přišel by turista během pár vteřin o několik tisíc korun a mobilní telefon.

Zlodějky natočila kamera

O den později se obdobná situace opakovala. Tentokrát však spolu vyrazily do ulic dvě ženy.

Třiadvacetiletá žena spolu s o pět let starší "kolegyní" v Jakubské ulici doslova doběhly dvojici mužů, kterým nabízely sexuální služby.

"Na muže se tiskly, hladily je a snažily se je líbat. Při tom vyhlédnutým obětem prohledaly kapsy, ze kterých si přisvojily mobilní telefon," doplnil Hulan.

Celou krádež zachytila kamera. Policisté také okamžitě po krádeži zakročili a pachatelky zadrželi.

Všechny tři ženy byly už v minulosti kvůli krádežím ve vězení, tentokrát jim proto hrozí až tři roky vězení.