Dálnici D5 u Berouna na čtyři hodiny zablokovala hromadná nehoda

  • 6
Dálnici D5 u Berouna v úterý odpoledne zablokovala na čtyři hodiny hromadná nehoda dvou nákladních aut a dvou dodávek. Jeden člověk je zraněný, přiletěl pro něj vrtulník. Neprůjezdný byl směr na Plzeň, na místě se tvořily několikakilometrové kolony.

Auta bourala kolem 13:30 na 15. kilometru právě ve směru na Plzeň. Hasiči vyprošťovali jednoho zraněného člověka, předali ho záchranné službě. „Další zranění nejsou hlášení,“ dodala těsně po začátku zásahu mluvčí středočeských hasičů Vladimíra Kereková.

Nehoda se stala v koloně pomalu jedoucích vozidel. „Řidič kamionu se pravděpodobně nevěnoval řízení a narazil do dodávky, která jela před ním,“ řekla ČTK policejní mluvčí Michaela Richterová. Dodávka byla následně odmrštěna na další vozidla.

Uzavírku dálnice policie odhadovala nejméně na dvě hodiny. Nakonec to ale byly čtyři. Provoz na dálnici se obnovil kolem 17:45, uvedla policie na Twitteru. Na místě se tvořila až deseti kilometrová kolona.

„Nejbližší exit pro odklon dopravy je na 14. km - Beroun východ směr Plzeň,“ doplnili na Twitteru policisté.

Hasiči vyprošťovali jednoho zraněného člověka, předali ho záchranné službě. Před 17:00 byla dálnice stále uzavřená.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,