Dálnici D1 na kraji Prahy ochromila nehoda dvou náklaďáků, tvořily se kolony

  • 25
Srážka dvou nákladních auto odpoledne omezila provoz na dálnici D1 v Praze na úrovni Chodova. Kvůli zásahu záchranářů se musela dálnice na nějaký čas zavřít, po zprůjezdnění jediného pruhu se tvořily dlouhé kolony. Jednoho řidiče musel v umělém spánku a s vážnými zraněnými transportovat do nemocnice vrtulník.

Podle fotografií z místa byla jedním z nabouraných nákladních vozidel spíše větší dodávka se skříňovou nástavbou.

„Provoz na dálnici D1 je částečně obnoven a to pouze jedním jízdním pruhem. Upozorňujeme řidiče, že se z důvodu odstraňování následků dopravní nehody v místě tvoří dlouhé kolony,“ uvedla Policie ČR na svém Twitteru ve 13:44. Provoz se podařilo zcela obnovit po 17. hodině.

Hasiči zajistili havarovaná vozidla proti požáru a sorbentem zasypali uniklé provozní kapaliny. Dálnice byla během zásahu ve směru do centra neprůjezdná.

Spolu s jednotkou pražských hasičů zasahovala na místě také jednotka středočeských hasičů ze stanice Říčany.

„Zraněný asi padesátiletý muž byl zaklíněný a hasiči jej museli vyprostit. Utrpěl mnohočetná poranění dolních končetin, pánve, hrudníku a bylo nutné jej uvést do umělého spánku a poletí vrtulníkem do Fakultní nemocnice Královské Vinohrady,“ uvedli krátce po nehodě pražští záchranáři.

Autobusy městské hromadné dopravy byly odkláněny přes Průhonice a Šeberov. „Na linkách 328, 397, 401, 402 docházelo ke zpoždění na příjezdu do Prahy. Linkám 328 a 397 se může zpoždění přenášet i na opačný směr z Opatova,“ uvedl organizátor pražské integrované dopravy.