Policisté na Žižkově zadrželi zdrogovanou cizinku, byla v celostátním pátrání

  • 4
Policisté ve čtvrtek před 17. hodinou zadrželi při silniční kontrole na pražském Žižkově dvaatřicetiletou cizinku, která byla pod vlivem opia. Žena byla přitom v celostátním pátrání. Malé množství drogy měla také u sebe.

Policisté z pohotovostní motorizované jednotky v Prokopově ulici v Praze 3 zastavili ve čtvrtek odpoledne vozidlo, které se rozhodli zkontrolovat.

„Policisté při silniční kontrole zjistili, že za volantem sedí řidička, která byla v celostátním pátrání a navíc byla pod vlivem drog. Při prohlídce u ní policisté nalezli tři sáčky bílé a hnědé krystalické látky,“ sdělila iDNES.cz policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Nehoda a pak drogy. V Hodoníně stále usedal za volant cizinec bez řidičáku

Podle ní byla dvaatřicetiletá cizinka omezena na osobní svobodě a v současné chvílí je podezřelá ze spáchání trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky a přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu.

„V případě prokázání viny jí hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi. Nalezené látky byly zaslány na expertízu a celým případem se zabývají pražští kriminalisté,“ řekla Siřišťová.

Mimo českých policistů na místě byl i jejich kolega z Rakouska. Jedná se o policistu z pohotovostní motorizované jednotky, který je v České republice na stáži.