Policie zatkla v chatce v Lipencích dealera, schované měl stovky gramů drog

  • 1
Policie odhalila v zahrádkářské kolonii v Lipencích rozsáhlou výrobnu drog. Zadrželi také jednoho muže a dvě ženy, kteří se podíleli na jejich výrobě a prodeji. Kromě stovky gramů drog zásahová jednotka na místě našla téměř dvě stě tisíc v hotovosti. Během zásahu byl přítomný i vrtulník.

Pro podezřelého šestatřicetiletého muže si kriminalisté přišli s společně se zásahovou jednotkou do jedné z chatek v zahrádkářské kolonii v Lipencích. 

Během zásahu, který se odehrál 8. prosince, použili výbušky a beranidlo. Průběh akce sledoval vrtulník pomocí kamery s nočním viděním.

„Prohlídka chaty, která sloužila jako varna, navíc odhalila přes 300 gramů pervitinu, 220 gramů marihuany, 158 tisíc korun v hotovosti a také komponenty k výrobě drog,“ sdělil mluvčí policie Jan Rybanský.

V jiných částech Prahy byly v ten samý den zadrženy také dvě ženy, 28 a 33 let. Toto zatčení se obešlo bez donucovacích prostředků. 

Podle policie tato skupina prodávala drogy především na území Prahy 5. 

„Vyšetřovatel v uplynulých dnech sdělil podezřelé trojici obvinění pro trestný čin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za což v případě odsouzení hrozí až pětiletý trest odnětí svobody,“ dodal Rybanský s tím, že dvě osoby jsou stíhány vazebně.

Obviněnému muži ale hrozí dvojnásobný trest, protože byl v minulosti za podobný trestný čin souzen.