V září proběhne dlouho plánovaná revitalizace Chaplinova náměstí na Barrandově.

V září proběhne dlouho plánovaná revitalizace Chaplinova náměstí na Barrandově. | foto: Úřad Městské části Praha 5

Chaplinovo náměstí se dočká nové podoby. Praha 5 začne s jeho úpravou v září

  • 1
Radnice Prahy 5 plánuje po prázdninách začít s dlouho připravovanou revitalizací Chaplinova náměstí na Barrandově. Do plánu úprav spadá také nový závlahový systém využívající dešťovou vodu.

Práce by měly stát asi 32,5 milionu korun bez DPH a hotovy mají být v květnu příštího roku, sdělil mluvčí městské části Stanislav Brunclík. Radní městské části nedávno schválili vypsání tendru na firmu, která revitalizaci provede.

V Plzni začala revitalizace problémového Zátiší, zchátralé domy nahradí nové

Městská část nechá na náměstích vyměnit veřejné osvětlení a umístit pítka a závlahový systém využívající dešťovou vodu. Podle studie, kterou si radnice nechala zpracovat, bude součástí projektu také umístění nového mobiliáře a herních prvků, úpravy zeleně a údržba a očištění soch, které se na náměstí nacházejí, zejména plastiky Charlieho Chaplina, po kterém je prostranství pojmenováno.

Panelové sídliště bylo na Barrandově postaveno v 80. letech minulého století a žije tam podle odhadů 20 000 až 30 000 lidí. Zástavba navázala na západě na původní filmové ateliéry a vilovou čtvrť. V roce 2003 propojila sídliště s centrem města tramvajová trať, kterou dopravní podnik nyní prodlužuje do Holyně. Následně povede až do Slivence. Na západ od sídliště má v budoucnu vzniknout také nová zástavba společnosti Finep obklopená parkem.

,