Diskuze

Pražští senioři si za domov důchodců připlatí, penze občas náklady nepokryje

Za stravu a ubytování v pražských domovech pro seniory hradí klienti od začátku letošního roku v průměru o několik desetikorun více. Části z nich už na to ale jejich důchod nevystačí.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PN

Takte babičky a dědečkovi nemaji 200 korun tedy 6 tisic měsíčně na all inclusive? A teď jim to chudackum o 600 zdravíme. Ale počkej, vždyť zase dostanou 700 přidáno tak přeci ještě 100 zbyde ne?

0 4
možnosti
JK

Vycházejte dobře s příbuznými.

Na stará kolena se bez nich neobejdete.

A i když se na stáří zabezpečíte, můžete dopadnou jako soused. Bývalý podnikatel, měl slušně našetřeno. Dcera ho za vydatné pomoci kamarádek a doktorů nechala prohlásit za nesvéprávného.

Teď je vystěhovaný z vlastního domu kde měl svoji pečovatelku do domova důchodců a od dcery dostává kapesné asi tak 300,- na den...

0 0
možnosti
Foto

Samozřejmě že nepokryje. Když jsem matce platil slušný domov důchodců (samostatný pokoj, televize, výtah do zahrady, lékařská péče v místě) tak to spláchlo její důchod + ještě jednou cca stejnou částku. Styděl bych se, kdybych jí slušné stáří nezajistil (potřebovala 24 hodin denně dozor - to doma nešlo zajistit)...

3 0
možnosti
PN

Kolik to bylo? 40 tisic? To jste ji mohl poslat do egypta do 5*

0 3
možnosti