Někdo nahlásil bombu v centrále Alza.cz, dva dny před Vánocemi

  • 142
V sídle obchodu Alza.cz v pražských Holešovicích nahlásil někdo dopoledne bombu, místo tak musela vyklidit a prohledat policie. Výbušnina se nenašla, zaměstnanci se tak v 11:25 vrátili zpět do prodejny.

Mluvčí pražských policistů Violeta Siřišťová informaci potvrdila, policie podle jejích slov na místě také zadržela jednoho člověka.

„Proběhla evakuace, místo jsme zkontrolovali. Nic se nenalezlo, takže se zaměstnanci vrátili zpátky do práce,“ dodala mluvčí Siřišťová.

Redaktor iDNES.cz, který vyjel na místo, potvrdil, že policejní zásah už skončil. V 11:25 se do sídla největšího českého e-shopu s elektronikou a zároveň výdejny zboží vrátili zaměstnanci.

K incidentu se vyjádřila také tisková mluvčí Alzy Daniela Chovancová. Uvedla, žedesítky přítomných zákazníků a zaměstnanců se během pár minut evakuovány díky zpracovaným krizovým plánům. 

„Mrzí nás, že tuto situaci v předvánoční době pocítili zejména naši zákazníci. V prodejně jsme nasadili posily, abychom objednávky, jejichž výdej musel být kvůli této nečekané situaci samozřejmě přerušen, co nejrychleji odbavili,“ dodala Chovancová.

,
Témata: Bomba, Holešovice