VIDEO: Běsnící muž rozbil tyčí několik aut, nakonec zaútočil na strážníky

  • 30
Agresivního cizince, který řádil na Chodově s ocelovou tyčí, zadrželi v pondělí pražští strážníci. Muž rozbíjel vše, co mu přišlo pod ruku, nakonec vyrazil i proti městským policistům.

Oznámení o agresivním muži přijali strážníci v pondělí ráno. Zavolala je jedna z obyvatelek domu, která měla strach o zdraví svého souseda. Ten se vydal do garáží pro auto, kde právě neznámý muž ničil vše kolem sebe.

Už před tím poničil několik aut v Petýrkově ulici. Poté se přesunul do garáží, kde také vytrhl ze zdi hasicí přístroj a prohodil jej oknem jednoho ze zaparkovaných aut. 

„Na místo ihned vyrazily dvě autohlídky, jedna prohledávala okolí, druhá zamířila ke garážím. Jakmile muž spatřil strážníky, opět uchopil tyč a vyrazil proti nim,“ popsala mluvčí městské policie Irena Seifertová. 

Strážníci s namířenými zbraněmi a teleskopickým obuškem muže vyzvali, aby běsnění zanechal. Protože je neposlechl, zpacifikovali jej a spoutali. Vzápětí dorazila další hlídka, která zdokumentovala škody, které muž napáchal.

Agresor byl pravděpodobně pod vlivem návykových látek. Strážníci proto přivolali záchranáře, kteří jej převezli do nemocnice. Jednáním 35letého cizince se nyní bude zabývat státní policie. 

Muž byl navíc pozitivní na covid, takže zasahující strážníci skončili v karanténě.