Diskuze

Normalizace přála umění místo svobodě, řada děl z ulic postupně mizí

V období normalizace se během 70. a 80. let minulého století lidem v Československu v mnoha ohledech přitížilo. Paradoxně se však zároveň jednalo o zlatý věk pro výtvarné umění ve veřejném prostoru. Ulice v Praze byly plné soch, které vznikaly díky tehdejšímu zákonu. Řada z nich dnes ale postupně mizí.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KM

Normalizace přála umění místo svobodě? Jako, že jedno nahrazovalo druhé? Nebo jako že paradox? To je ale blbost.

2 0
možnosti
JK

J68a71n 77K87r82b21e76c

2. 6. 2019 8:55

Ten zákon bych klidně obnovil.. nějaký procento na kulturu oproti tomu co se rozkrade je stejně jedno...

12 0
možnosti
VD

Ono se účelově zapomíná na to, že i tenkrát se objektivně řečeno zcela normálně žilo, lidé se smáli, radovali, studovali, randili, zakládali rodiny a chtěli kulturně žit.

Že nebyly banány, všechno se shánělo, za hranice se nemohlo, ...... to je jiná věc, taková byla světová politická situace, ale nebylo tady peklo na zemi a ta doba nebyla tak tíživá, že by se v ní nedalo žít, pokud ovšem se někdo nedostal do křížku se zákonem, lépe řečeno se systémem.

Po revoluci totální negace všeho byla asi nezbytná, "aby náhodou někdo nezapochyboval ......", ale naděla se tím spousty škody, výměnou za ty banány ...... .

Holt, ode zdi ke zdi. Ale dnešní soudruzi si to zajisté všechno náležitě zdůvodní.

:-)

12 8
možnosti
OU
P"E

Vážená redakce, proč čerpáte ze Seznamu a Mall? To doopravdy nemůžete z vlastních zdrojů? Všiml jsem si, že buď jste až moc akční a musíte mít z akce přímý přenos nebo nemáte nic z vcelku ještě zajímavějších akcí. Včerejší neúčast na dni dětí v Praze je taky neomluvitelná!

7 1
možnosti
JB