Okresní soud v Klatovech.

Okresní soud v Klatovech. | foto: Yvetta Chmelová, 5plus2.cz

Za mučení kolegyně a vynucený orální sex dostal muž pět let vězení

  • 43
Okresní soud v Klatovech poslal na pět let do vězení Petra Janstu, který je obžalovaný, že letos v červnu znásilnil u jezírka Lomeček kolegyni z práce. Podle spisu ji svlékl do naha, svázal jí ruce i nohy a oči přelepil páskou. Bil ji a donutil k orálnímu sexu.

Soud poslal pětatřicetiletého muže do věznice s ostrahou. „Zároveň jsem obžalovanému nařídil sexuologické ochranné léčení,“ uvedl soudce Jaromír Veselý.

Verdikt není pravomocný. Státní zástupce se vzdal práva na odvolání, obžalovaný se v soudní síni k rozsudku ale nevyjádřil. Za znásilnění mu hrozilo až deset let vězení.

Při rozhodování o výši trestu soudce přihlédl k tomu, že se muž přiznal. Vysvětlil, že si chtěl vyzkoušet, jestli ho ponižování ženy sexuálně vzrušuje.

Obžalovanému ale přitížil způsob, jakým o čtyři roky mladší cizinku z Moldávie znásilnil.

Na čin, který provedl surovým a trýznivým způsobem, se podle spisu připravil. Ženu, s níž pracoval ve stejné firmě, vylákal k přírodnímu jezírku v lokalitě zvané Lomeček v Klatovech. Slíbil, že jí ukáže objekt v chatové kolonii, kde by s manželem mohla bydlet. Tam ji napadl, samolepicí páskou jí svázal ruce i nohy a přelepil jí oči.

Cizinka se snažila několikrát utéct, ale násilník ji vždy dostihl. Podle žalobce ji Jansta donutil k orálnímu sexu a přitom ji bil pěstmi do obličeje, kousal ji a štípal po těle. Mučení trvalo asi dvě hodiny. Když násilník oběť pustil, žena vše nahlásila na policii.

Jansta už byl v minulosti trestaný, v únoru 2016 byl propuštěn z vězení, kde byl za krádeže.